Την ώρα που οι αγρότες προχωρούν αποφασιστικά στις δυναμικές κινητοποιήσεις τους ανά την Ελλάδα, και η κρητική αντιπροσωπεία είναι στην Αθήνα για συνομιλίες με την ηγεσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής (12/12) ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (Δ.Α.Ο.Ε.) στο Ηράκλειο και τις Αρχάνες, για τον εντοπισμό ατόμων που πήραν παράνομα επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Τα συνολικά χρήματα που έχουν λάβει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φτάνουν τα 1.700.000 ευρώ
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα μέλη της οργάνωσης φέρονται να λάμβαναν παράνομα χρηματικές ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω ψευδών δηλώσεων, εξαπατώντας έτσι τους αρμόδιους φορείς και αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν προσαχθεί μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται και αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις.
Συνολικά, οι κατηγορούμενοι είναι 42, οι 15 εκ των οποίων είναι τα βασικά μέλη τα οποία θα συλληφθούν.
Ανάμεσά τους βρίσκονται λογιστές, δικηγόρος και κάποιοι αγρότες, όπως και ο πρόεδρος συνεταιρισμού, γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής που φέρεται να είναι το αρχηγικό μέλος. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθησαν και μέλη της οικογένειάς του.
Ερευνώμενο διάστημα από το 2019 μέχρι το 2025, ενώ τα συνολικά χρήματα που έχουν λάβει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φτάνουν τα 1.700.000 ευρώ.



