31.8 C
Chania
Wednesday, July 17, 2024

Κρήτη: Ο δρόμος όπου τα λάθη δεν συγχωρούνται! Ένας από τους πιο επικίνδυνους στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Η απαράμιλλη ομορφιά του δρόμου δεν προσφέρεται απλόχερα στον οδηγό, μιας και ο τελευταίος καλείται να «αναρριχηθεί» σε ένα αφιλόξενο οροπέδιο.

Η χώρα μας βρίθει από επιβλητικού κάλλους τοπία, η πρόσβαση στα οποία γίνεται αναίμακτα. Υπάρχουν δε και κάποια μέρη-«θησαυροί» που για να τα απολαύσεις καλείσαι να βγεις νικητής μέσα από μια ακανθώδη οδηγική δοκιμασία.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει ο στενός επαρχιακός δρόμος Καλλικράτη-Καψόδασος που βρίσκεται στο οροπέδιο Καλλικράτη, στην ανατολική πλευρά των Λευκών Ορέων, στην περιφερειακή ενότητα Χανίων της Κρήτης. Συνδέει το χωριό Καλλικράτη με το χωριό Καψόδασος, εκεί όπου βρίσκεται η έξοδος του φαραγγιού του Καλλικράτη, και η θέα του απέραντου γαλάζιου γαληνεύει τον κάθε φυσιολάτρη.

Με μήκος περί τα 11 χιλιόμετρα η συγκεκριμένη διαδρομή απαρτίζεται από συνολικά 27 φουρκέτες οι οποίες ανεβάζουν τον οδηγό σε ύψος έως και 800 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας. Αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό του δρόμου, το οποίο προβάλλει ως παράδεισος για τους γνήσιους λάτρεις των τεσσάρων τροχών, είναι που καθιστά απαγορευτικό το οποιοδήποτε σφάλμα πίσω από το τιμόνι.

Το χαρακτηριστικό που τον καθιστά επικίνδυνο είναι η έλλειψη προστατευτικών μπαριέρων στα άκρα του, χωρίς να υπάρχουν παράλληλα ασφαλείς έξοδοι διαφυγής, αφού εκεί που τελειώνει ο δρόμος ξεκινούν οι… διαφόρων μεγεθών βράχοι και κοτρόνες.

Τα παραπάνω συνδυάζονται με τη σημαντική ανηφορική ή κατηγορική κλίση του ιδιαίτερα στενού δρόμου (αναλόγως προς τα πού κινείστε), σε συνδυασμό με την απότομη πλαγιά στην οποία βρίσκεται.

Για όσους αποφασίσουν να γευτούν τα «φρούτα» αυτής της δαιδαλώδους διαδρομής, καλό είναι να επιλέξουν το καλοκαίρι, καθώς τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου καθιστούν τον δρόμο αφιλόξενο ακόμα και για τον πιο έμπειρο οδηγό.

Τα λάθη στον στενό επαρχιακό δρόμο Καλλικράτη-Καψόδασος δεν συγχωρούνται, αλλά εφόσον αποφευχθούν, οι ταξιδιώτες θα συστηθούν με ένα μαγευτικό τοπίο και θα μπορέσουν να γευτούν μοναδικά παραδοσιακά εδέσματα.

carandmotor.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ