Κρήτη: Ο ιερέας που έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας σε νέους μπελάδες

Κανένα σχόλιο

Στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη αναμένεται να παραπεμφθεί τις επόμενες  μέρες ο ιερέας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Εμμανουήλ Σαρρής, καθώς για δεύτερη φορά αρνείται να μνημονεύσει κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας το όνομα του Επισκόπου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγενίου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ιερέας, το 2017 υπέπεσε στο ίδιο παράπτωμα, αλλά δήλωσε μετάνοια, ζητώντας έγγραφη και προφορική δημόσια συγνώμη από τον Μητροπολίτη Ευγένιο, ο οποίος και την έκανε δεκτή καλωσορίζοντας τον πίσω, στην τοπική εκκλησία.

Ωστόσο, από τον περασμένο Αύγουστο ο π. Εμμανουήλ Σαρρής, ξεκίνησε και πάλι να μην μνημονεύει τον Μητροπολίτη και την Ιερά Σύνοδο, ενώ στους χρόνους που του έδωσε εκ νέου η Μητρόπολη προκειμένου να το ξανασκεφτεί και να μετανοήσει, μέχρι στιγμής δεν έχει ανταποκριθεί. Αντιθέτως, σε κάθε ευκαιρία τάσσεται κατά του επισκόπου και της εκκλησίας της Κρήτης.

"Sponsored links"

Μάλιστα πρόκειται για τον ίδιο ιερωμένο, ο οποίος έκανε και κήρυγμα κατά της μάσκας στο 5ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και καταδικάστηκε σε 9 μήνες με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με τη εκκλησιαστική διαδικασία ο συγκεκριμένος ιερέας, θα περάσει από το Επισκοπικό Δικαστήριο και θα παραπεμφθεί στο Συνοδικό όπου και θα ληφθεί η τελική απόφαση. Έως τότε πάντως, και σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης μπορεί να τον θέσει σε αργία, με ή χωρίς τις μηνιαίες του αποδοχές. Υπάρχει δε, περίπτωση, λόγω της φύσης των παραπτωμάτων του, να μην περάσει από τοπικό Επισκοπικό δικαστήριο αλλά να παραπεμφθεί κατευθείαν το θέμα του στην Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις