Κρήτη: Ο κρυφός γαλάζιος παράδεισος που λέγεται… «Αθερίνα» – Μαγευτικά πλάνα από ψηλά

Κανένα σχόλιο

Στα νότια της μοναδικής σε ομορφιάς Κρήτης και πολύ κοντά σε Ιεράπετρα και Μακρύ Γιαλό υπάρχει μια κρυφή, ανέγγιχτη μικροσκοπική παραλία με το όνομα Αθερίνα.

Η ομορφιά του άγριου τοπίου που περιβάλλουν αυτή τη ξεχωριστή μικροσκοπική παραλία σε συνάρτηση με τα καταγάλανα και τα κρυστάλλινα νερά του νότιου Κρητικού Πελάγους συνθέτουν ένα εκπληκτικό τοπίο.

Έτσι, λοιπόν, η ομάδα Up Stories μάς ταξιδεύει μέχρι την Κρήτη και μας παρουσιάζει την παραλία «Αθερίνα», με τη βοήθεια του Γιώργου Βοντίτσου, στο βίντεο που ακολουθεί.

"Sponsored links"

Η παραλία Αθερίνα βρίσκεται περίπου 70 χλμ νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και 34 χλμ ανατολικά της Ιεράπετρας, λίγο πριν φτάσουμε στον οικισμό του Γούδουρα. Για να την προσεγγίσουμε από την ξηρά, από τον κεντρικό δρόμο περπατάμε στο πλάι του στενού και αρκετά βαθιού ξερού ρέματος, που φέρνει τα (σπάνια) νερά του από την περιοχή της Βίγλας. Το ρέμα αυτό το εντοπίζουμε περίπου 300 μέτρα μετά την εκκλησία των Αγίων Σαράντα στο Καλάμι και περπατάμε στο πλάι του μέχρι να φτάσουμε στην θάλασσα, από όπου η πρόσβαση στην παραλία είναι πιο εύκολη. Επίσης υπάρχει κακός χωματόδρομος που σταματάει ακριβώς πάνω από το ανατολικό άκρο της παραλίας.

Η Αθερίνα είναι από τις ωραιότερες “καβάντζες” για μπάνιο, με βράχους που σχηματίζουν ένα μικρό φαράγγι και στα πλάγια του ένα αρκετά μεγάλο πέτρινο πλάτωμα. Η μικροσκοπική παραλία έχει βότσαλο και απίστευτα καταγάλανα νερά, που κάνουν το μπάνιο πραγματική απόλαυση. Σκιά μπορεί να βρει εύκολα κάποιος στο πλάι των κροκαλοπαγών τοιχωμάτων του μικρού φαραγγιού.

Η θαλάσσια περιοχή γύρω από την παραλία είναι γεμάτη αλυκές και μπορείτε να μαζέψετε αρκετό θαλασσινό αλάτι, αν φροντίσετε να έχετε μαζί σας ένα κουτάλι για να το αφαιρέσετε από τα βράχια. Στις αλυκές μπορείτε να εντοπίσετε κι άλλα μικροσκοπικά παραλιάκια.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live