Κρήτη: Παραμένει στα ύψη η τιμή του ελαιόλαδου

Κανένα σχόλιο

Σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα τα οποία δεν αποκλείεται να ανέβουν κι άλλο παραμένει η τιμή του ελαιολάδου στην Κρήτη. Χιλιάδες νοικοκυριά στηρίζουν τον ετήσιο οικογενειακό τους προϋπολογισμό στην πώληση του “χρυσαφιού” της Κρήτης αφού η τιμή του πλέον έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή του αυτέςτις ημέρες έχει ξεπεράσει τα 4,70 ευρώ το κιλό ενώ οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς κάνουν λόγο για μεγαλύτερες το επόμενο διάστημα, με δεδομένη την μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί στην παραγωγή της Ιταλία αλλά και η άλλη ελαιοπαραγωγός χώρα, η Ισπανία, γεγονός που προκαλεί αυξημένη ζήτηση.

Την ώρα που τα ελαιουργεία στο νησί δουλεύουν νύχτα – μέρα προκειμένου να προλάβουν να αλέσουν τις αμέτρητες ποσότητες ελαιοκάρπου που καταφτάνουν, πρωτοβουλίες όπως το παρατηρητήριο τιμών ελαιολάδου αλλά και το δημοπρατήριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου ανεβάζουν ψηλά τον πήχη στην τιμή του ελαιολάδου.

"Sponsored links"

Οι τιμές παραμένουν καλές όμως το τελευταίο 48ωρο παρουσιάστηκε μία κοιλιά στην αγορά του ελαιολάδου σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εμπάρου, Γιώργος Περογιαννακης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έχουν υπάρξει καλύτερες τιμές από 4,70 ευρώ το κιλό ενώ σε δημοπρασία που έγινε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Εμπάρου την προηγούμενη Πέμπτη, πωλήθηκε ελαιόλαδο για 4,96 ευρώ το κιλό.

Σήμερα, όπως λέει ο κ. Περογιαννάκης, έγινε νέα δημοπρασία στην Έμπαρο με 50 τόνους ελαιολάδου να τίθενται στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live