Κρήτη: Ποιες θέσεις εργασίας ζητούνται περισσότερο στα ξενοδοχεία

Κανένα σχόλιο

Το «κυνήγι» της αναζήτησης προσωπικού ,αρχίζουν τα ξενοδοχεία σε μια προσπάθεια να καλύψουν στο μέτρο του δυνατού τις χιλιάδες κενές θέσεις που θα υπάρξουν και την φετινή σεζόν στο νησί.

Αύριο αρχίζει η «Ημέρα Καριέρας» που διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων σε Χανιά Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Στο Ηράκλειο οι διευθυντές ξενοδοχείων θα συναντούν ενδιαφερόμενους να εργαστούν στον κλάδο, στο ξενοδοχείο Ατλαντίς από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Σφακιανάκη με βάση έρευνα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου υπολογίζεται ότι υπάρχουν ανάγκες για περίπου 60.000 θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι 6000 από αυτές αφορούν στην Κρήτη.

Πέρυσι τα κενά καλύφθηκαν κατά τα 2/3 από σπουδαστές και νέους που θέλησαν να απασχοληθούν κατά την καλοκαιρινή περίοδο καθώς και εργαζόμενους που ήρθαν απο το εξωτερικό.

Η μεγαλύτερη ζήτηση υπάρχει για καμαριέρες ,εργαζόμενους στην κουζίνα και υπαλλήλους στο σέρβις των ξενοδοχείων.

Ο πρόεδρος των διευθυντών είπε στο Ράδιο Κρήτη ότι για να καλυφθούν οι θέσεις άμεσα ο μόνος τρόπος είναι να προχωρήσει η προσπάθεια που άρχισε πέρυσι να έρθει προσωπικό από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τρίτες χώρες , με ειδική ρύθμιση για την έκδοση βίζας.

Μέσο μακροπρόθεσμα επιβάλλεται να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να φροντίσουν να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας και τις αποδοχές.

Όσον αφορά στο κράτος ,είναι επιτακτική ανάγκη να αναβαθμίσει την τουριστική παιδεία και τις σχολές αλλά και να υποστηρίξει τους εποχιακά απασχολούμενους με επέκταση του ταμείου ανεργίας στους 5 μήνες από τους 3 που είναι σήμερα αλλά και με επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Να αναφέρουμε τέλος ότι τα πρώτα ξενοδοχεία θα ανοίξουν στα τέλη Μαρτίου, η επόμενη ομάδα συγκροτημάτων θα αρχίσει να λειτουργεί την περίοδο του Πάσχα ,η πλειοψηφία όμως των ξενοδοχείων θα ανοίξει όπως κάθε χρόνο στα τέλη Απριλίου .

ekriti.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live