16.8 C
Chania
Saturday, January 24, 2026

Κρήτη: Πρωτότυπη διαμαρτυρία με γαμπρό και νύφη για το πλαφόν στις κοινωνικές εκδηλώσεις με τη συνοδεία Κρητικής λύρας | Βίντεο

Ημερομηνία:

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε ένα ζευγάρι από το Ηράκλειο για να διαμαρτυρηθεί για τη δεύτερη αναβολή του γάμου τους λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Με τη συνοδεία κρητικής λύρας, ο γαμπρός και η νύφη δεν ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας, αλλά τα σκαλιά που οδηγούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. «Εμείς εκπροσωπούμε όλα τα ζευγάρια που για δεύτερο καλοκαίρι αναβάλλεται ο γάμος τους», ανέφερε η νύφη στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ ΤV..

“Ο γάμος δεν ξέρουμε αν γίνει. Είμαστε εδώ και εκπροσωπούμε όλα τα ζευγάρια που για δεύτερο χρόνο αναβάλλουν το γάμο τους” είπε η νύφη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποσους θέλουν να καλέσουν στον γάμο τους είπε:

“Την αλήθεια; Δε γίνεται να κατέβω κάτω από τα χίλια. Αλλά εντάξει, κάτι θα κανουμε”.

«Έχουμε καταστραφεί οικονομικά», τόνισαν σύμφωνα με το ekriti.gr με τους ίδιους να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα προς την κυβέρνηση.

Το κάλεσμα για τη συμβολική αυτή διαμαρτυρία έγινε μέσω ενός προσκλητηρίου γάμου, το οποίο ανέγραφε: «Ο γάμος μας αναβάλλεται λόγω περιοριστικών μέτρων. Οικογένειες – Κέντρα Μαζικής Εστίασης, με… κουμπάρους το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, την ΕΑΣΗ, το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού και Διασκέδασης, το Σωματείο Μαγείρων και την ΟΕΒΕΝΗ».

neakriti.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλος ο Μίκης σ΄ένα μοναδικό λεύκωμα

Της Γεωργίας Οικονόμου Ένα μοναδικό λεύκωμα για τον εμβληματικό Μίκη...

675 εκπαιδευτικοί στο πλευρό του Νίκου Ρωμανού

“Υπερασπιζόμαστε τον Νίκο Ρωμανό και το δικαίωμά του να...

Δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Παλαιόχωρα

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) η απόφαση για...