Κρήτη: Πότε θα δοθούν οι επιδοτήσεις – “Χρυσή” χρονιά για το λάδι με 4 ευρώ!

Κανένα σχόλιο

Μεγάλη ανάσα για τους αγρότες ελαιοπαραγωγούς αλλά και τους κτηνοτρόφους που δοκιμάζονται από την ακρίβεια και την οικονομική κρίση αποτελούν οι επιδοτήσεις που δίδονται κάθε χρόνο μετά το Σεπτέμβριο.

Η φετινή χρονιά για το λάδι προοιωνίζεται να σπάσει τα κοντέρ τόσο από πλευράς τιμής όσο και παραγωγής και μαζί με την επιδότηση θα ανακουφίσει το δοκιμαζόμενο πρωτογενή τομέα του νησιού μας.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ κ. Μύρωνας Χιλετζάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία καταβολής της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης που θα φτάσει στο 70% (50% του συνόλου της επιδότησης) και η οποία προσδιορίζεται για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

"Sponsored links"

Μία μέρα μετά στις 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Διεθνούς έκθεσης Agrotica στην Θεσσαλονίκη όπου εκεί αναμένεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντάς να αναφερθεί στην καταβολή των επιδοτήσεων.

Το υπόλοιπο ποσό και η εξισωτική θα καταβληθεί πριν τις εορτές των Χριστουγέννων ενώ δεν θα πάρουν επιδότηση όσοι δικαιούνται ποσά κάτω από 250 ευρώ. Τον Οκτώβριο δεν θα πάρουν χρήματα και όσοι πρέπει να λάβουν επιδότηση έως 800 ευρώ αφού τα χρήματα θα πιστωθούν όλα μαζί το Δεκέμβριο.

4 ευρώ το κιλό και “Χρυσή” χρονιά για το λάδι

Σύμφωνα με τον κ. Χιλετζάκη φέτος η παραγωγή στην Κρήτη θα φτάσει περίπου στους 100.000 τόνους με ποιοτικό προιόν και σε συνδυασμό με την τιμή η οποία φαίνεται να κλειδώνει στα 4 ευρώ θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας “χρυσής” χρονιάς για το Κρητικό ελαιόλαδο.

Βέβαια σε αυτό θα παίξει ρόλο και η φετινή μειωμένη παραγωγή των άλλων μεγαλοελαιοπαραγών χωρών Ισπανίας και Ιταλίας που έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Η φετινή υπερβεντέμα στο νησί μας επισκιάζεται από τον δάκο ωστόσο η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την καταπολέμησή του θα περιορίσει τη ζημιά.

Παράλληλα όπως είπε ο κ.Χιλετζάκης από αύριο Παρασκευή μέχρι την Τρίτη θα πιστωθούν και οι ενισχύσεις μέσω του προγράμματος για την Ουκρανία σε βιοκαλλιεργητές αμπελιών ,που θα λάβουν 65 ευρώ το στρέμμα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live