16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Σε απόγνωση χιλιάδες γονείς φοιτητών-αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο των παιδιών τους

Ημερομηνία:

Mε ερώτηση του προς τα αρμόδια Υπουργεία, ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει ότι είναι σε απόγνωση χιλιάδες γονείς φοιτητών, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο των παιδιών τους και ζητά την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος κατοικίας για αυτούς που το δικαιούνται.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Υπάρχουν πάρα πολλοί γονείς που εκμισθώνουν στα παιδιά τους φοιτητικές κατοικίες, εκτός του τόπου διαμονής τους αλλά σύμφωνα με τις Κυβερνητικές αποφάσεις δεν δικαιούνται την έκπτωση ενοικίου, καθώς δεν πρόκειται για επαγγελματική στέγη και ούτε είναι μισθωτοί και σε αναστολή. Οι συγκεκριμένοι γονείς, στη πλειοψηφία τους, ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν περιέλθει σε απόγνωση.
Όπως αναφέρουν οι γονείς των παιδιών αυτών, σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την φοιτητική στέγη, αφού το κράτος δεν τους υποστηρίζει, δεδομένων μάλιστα των δυσμενέστατων οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του Κορωνοϊού.
Επειδή υπάρχουν πολλοί γονείς φοιτητών που δεν δικαιούνται ούτε έκπτωσης-ούτε αποζημίωσης για τα ενοίκια των σπουδάζοντων παιδιών τους.
Ερωτάσθε κε Υπουργέ:
-Τι συγκεκριμένα μέτρα στήριξης προτίθεστε να λάβετε για τους γονείς φοιτητών που ενοικιάζουν εκτός του τόπου διαμονής και δεν περιλαμβάνονται σε κανένα μέτρο στήριξης;
-Εξετάζετε ενδεχομένως την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος κατοικίας για αυτούς που δικαιούνται»;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ