Κρήτη: Σταθερά πάνω από τα 4,60 ευρώ το ελαιόλαδο – “Ανάσα” για τους αγρότες

Κανένα σχόλιο

Σταθερά πάνω από τα 4,60 ευρώ βρίσκεται η τιμή του ελαιολάδου στην Κρήτη που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τα 4,80 ευρώ το κιλό.

Η φετινή πολύ καλή χρονιά για τους παραγωγούς εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο παρά τις προσπάθειες ομάδων συμφερόντων να ρίξουν την τιμή.

Οι τιμές ανάλογα με την οξύτητα διαμορφώνονται στην περιοχή των 4,60 έως 4,80 ευρώ ανά κιλό σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Μιχάλης Καμπιτάκης.

"Sponsored links"

Οι τιμές αυτές έχουν όπως είπε παγιωθεί, με οξύτητες στις περισσότερες περιοχές να μην ξεπερνούν τις 3 γραμμές, επιβεβαιώνοντας την άριστη ποιότητα στο ελαιόλαδο, ωστόσο κάποιοι ιδιώτες αγοράζουν και 4,50 ενώ σε πολλές δημοπρασίες συνεταιρισμών έχει φτάσει και τα 4,91 έως και πάνω από τα 5 ευρώ.

Η παραγωγή φέτος στην Κρήτη μπορεί να ξεπεράσει και τους 100.000 τόνους γεγονός που είχε να συμβεί πολλά χρόνια.

Οι αγρότες προσδοκούν τη διατήρηση αυτών των τιμών ή και ακόμη μεγαλύτερων.

Χιλιάδες νοικοκυριά και στο νησί μας στηρίζουν τον ετήσιο οικογενειακό τους προϋπολογισμό στην πώληση του ελαιολάδου με δεδομένη την μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί στην παραγωγή της Ιταλία αλλά και η άλλη ελαιοπαραγωγός χώρα, η Ισπανία, γεγονός που προκαλεί αυξημένη ζήτηση.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη προβλήματα στην ελαιοσυλλογή καθώς πολλοί παραγωγοί ψάχνουν ακόμη εργατικά χέρια

Υπάρχουν αρκετοί αγρότες που ράβδισαν μόνοι τους κάποια από τα ελαιόδεντρα τους όμως λόγω διαφόρων συνθηκών δεν θα μπορέσουν να ραβδίσουν και τα υπόλοιπα

Το ενδιαφέρον για αγορά ελαιολάδου παραμένει αμείωτο ενώ και από το Γενάρη όλοι προσδοκούν για ακόμη μεγαλύτερες πωλήσεις ποσοτήτων.

Την ώρα που τα ελαιουργεία στο νησί δουλεύουν νύχτα – μέρα προκειμένου να προλάβουν να αλέσουν τις αμέτρητες ποσότητες ελαιοκάρπου που καταφτάνουν, πρωτοβουλίες όπως το παρατηρητήριο τιμών ελαιολάδου αλλά και το δημοπρατήριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου ανεβάζουν ψηλά τον πήχη στην τιμή του ελαιολάδου.

ekriti.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live