Κρήτη: Στα σκουπίδια το 90% της παραγωγής των κηπευτικών!

Κανένα σχόλιο

Συνεχίζεται η πτώση στις τιμές των κηπευτικών στα δημοπρατήρια της ανατολικής Κρήτης, εξαιτίας της περιορισμένης ζήτησης, αφενός λόγω του πολύμηνου λοκντάουν στην εστίαση που πλέον είναι όμως παρελθόν, αφετέρου εξαιτίας της αισχροκέρδειας που αποδεδειγμένα έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην τελική ζήτηση, σύμφωνα με έμπειρους συνεταιριστές.

Για πρωτοφανή κατάσταση έκαναν λόγο με δηλώσεις τους στο «Ράδιο Κρήτη» ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Ιεράπετρας «Ανατολή», Ξενοφών Δουλούμης και ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου, Μανώλης Ορφανουδάκης, περιγράφοντας μία εικόνα δραματική.

Σύμφωνα με το e-kriit.gr, σήμερα στη Μεσαρά, στο δημοπρατήριο Τυμπακίου είναι χαρακτηριστικό ότι οι μελιτζάνες έπεσαν κατά μέσο όρο μόλις στα 20 λεπτά (!) όπως και το αγγουράκι με αποτέλεσμα εκατοντάδες προϊόντα να είναι απούλητα με τη συνολική αδιάθετη ποσότητα να εκτιμάται σε δεκάδες τόνους!

"Sponsored links"

Ακόμη και το πεπόνι, σύμφωνα με τον κ. Ορφανουδάκη, κατρακύλησε στα 50 λεπτά το κιλό! Εν ολίγοις, δηλαδή, οι παραγωγοί αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και το κόστος παραγωγής…

Και την ίδια ώρα, το αγγουράκι στη λιανική πωλείται προς ένα ευρώ το κιλό ενώ τις τελευταίες ημέρες, σε αρκετά μανάβικα ξεπέρασε ακόμη και τα … δύο ευρώ!

Για απερίγραπτη κατάσταση στην Ιεράπετρα, κάνει την ίδια ώρα, λόγο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ανατολή», κ. Ξενοφών Δουλούμης, καθώς η ντομάτα έπεσε μόλις στα 30 λεπτά το κιλό (!) όπως και το αγγουράκι ενώ η εικόνα φαίνεται να ισορροπείται με τις τιμές της πιπεριάς Φλωρίνης που πωλείται στο δημοπρατήριο προς 90 λεπτά ενώ η τιμή της πιπεριάς “κέρατο” είναι στα 55λεπτά το κιλό.

Οι παραγωγοί κηπευτικών βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η φετινή χρονιά πλέον έχει χαθεί, ενώ εκτιμάται ότι τα κηπευτικά της περιοχής θα καταλήξουν στα σκουπίδια σε ποσοστό 90%!

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live