27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Κρήτη: Τα σκυλιά του κυνοκομείου κατασπάραξαν τα πρόβατα | Φωτός

Ημερομηνία:

Κτηνοτρόφοι από την περιοχή της Νεάπολης κατήγγειλαν στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti το θάνατο πάνω από 100 προβάτων από σκυλιά στον οικισμό του Φοινοκαλιά και στην ευρύτερη περιοχή.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το ekriti τις οποίες απέστειλαν οι κτηνοτρόφοι ,δείχνουν τα νεκρά πρόβατα και τα θανατηφόρα τραύματα που όπως υποστηρίζουν προκάλεσαν τα τετράποδα.

Το θέμα ανέδειξε η εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη και όπως ειπώθηκε, οι καταγγελίες που δέχτηκε ουσιαστικά φωτογραφίζουν ένα “κυνοκομείο” που δημιούργησε ένας Γερμανός στην περιοχή του Φοινοκαλιά χωρίς άδεια λειτουργίας που φιλοξενεί πάνω από 75 σκυλιά τα οποία και επιτίθενται στα ζώα των κτηνοτρόφων.

Μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία κάποια από τα σκυλιά κυνηγούσαν πρόβατα τα οποία στην προσπάθειά τους να σωθούν έπεσαν σε χαράδρα ενώ άλλα τα έσωσαν πυροσβέστες καθώς είχαν εγκλωβιστεί σε δύσβατη περιοχή.

Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, τόνισε ότι αρμοδιότητα έχει δήμος μόνο σε ότι έχει να κάνει με τα αδέσποτα και όχι με τη λειτουργία του “κυνοκομείου” αλλά πληροφορούμενος το θάνατο των ζώων δεσμέύτηκε οι υπηρεσίες του Δήμου να ασχοληθούν με τις καταγγελίες των κτηνοτρόφων που ζητούν μέτρα για να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά.

Σε κάθε περίπτωση και η αστυνομία θα πρέπει να διενεργήσει έρευνα για το καθεστώς που λειτουργεί αυτό το άτυπο “κυνοκομείο” και τις καταγγελίες των κτηνοτρόφων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...