Κρήτη: Την Κυριακή 9 Οκτώβρη το Συνέδριο Χαρουπιού – Θα παρουσιαστεί η αποκωδικοποίηση του DNA της Χαρουπιάς, για πρώτη φορά διεθνώς

Κανένα σχόλιο

Με ιδιαίτερη χαρά επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τη διεξαγωγή του  ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ 2022.   Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, στον Χαρουπόμυλο Πανόρμου,  από την Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ και τον φορέα ΤΟ ΧΑΡΟΥΠΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής (MACC) . Με στόχο η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει ετήσιο θεσμό, έχουν προγραμματισθεί οι ακόλουθες δράσεις :

• ·Παρουσίαση της αποκωδικοποίησης του DNA της Χαρουπιάς, για πρώτη φορά διεθνώς (και μάλιστα Κρητικής ποικιλίας), από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η επιστημονική έρευνα έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του φορέα ΤΟ ΧΑΡΟΥΠΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ και από μέλη του – επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και το ΕΛΜΕΠΑ. Η έρευνα αποσκοπεί στην ταυτοποίηση του γνήσιου χαρουπιού της Κρήτης και στην ανάδειξη του δυναμικού του.

• Παρουσίαση της Ψηφιακής Πλατφόρμας Carob of Crete που δημιουργήθηκε από την Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ, με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

"Sponsored links"

• Παρασκευή εδεσμάτων από σεφ με βάση το χαρούπι και γευσιγνωσία τους.

• Φιλοξενία παραγωγών πρoϊόντων χαρουπιού στον προαύλιο χώρο του Χαρουπόμυλου για γευσιγνωσία και δυνατότητα αγοράς των προϊόντων, με στόχο την ευαισθητοποίηση του παραγωγικού τομέα και την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας σε σχέση με το Χαρούπι.

• Δημιουργική απασχόληση μικρών και μεγάλων όσον αφορά στην παραγωγή εδεσμάτων με βάση το χαρούπι.

• Συναυλία “Τα Ρεμπέτικα της Κρήτης.

Γεγονός του ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ θα αποτελέσει η επαναλειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού του ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΥ, μετά από μισό αιώνα, που προορίζεται να αποτελέσει όχι απλώς μνημείο βιομηχανικής αρχαιολογίας, αλλά και μαρτυρία μιας ειδικότητας της εργατικής τάξης που δεν υπάρχει πια.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live