16.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

Κρήτη – τουρισμός: Σεζόν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θέλει μεγάλος tour operator

Ημερομηνία:

Επέκταση της τουριστικής σεζόν σε επιλεγμένα ξενοδοχεία της Κρήτης και της Ρόδου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, περιλαμβάνει η τρίτη κατά σειρά ανανέωση του προγράμματος διακοπών του γερμανικού τουρ οπερείτορ FTI για την Ελλάδα, καθώς η ζήτηση που καταγράφει από το ταξιδιωτικό κοινό για τη χώρα μας ξεπερνάει τα επίπεδα του 2019.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση του tour operator ο επικεφαλής προϊόντος μικρών και μεσαίων αποστάσεων, Jan Mayer.

Το γεγονός ότι η συνεργασία με τις τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχει σχεδιαστεί με μακροπρόθεσμους στόχους αντικατοπτρίζεται και από τη συνεχιζόμενη επέκταση του χαρτοφυλακίου του FTI, σε προορισμούς όπως η Κρήτη, στην οποία εστιάζει ιδιαίτερα ο τουρ οπερέιτορ λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Προσφέρουμε 350 εβδομαδιαίες συνδέσεις στην Κρήτη από περίπου 50 αεροδρόμια της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας αλλά και της Γαλλίας και της Ολλανδίας ενώ για το φθινοπωρινό πρόγραμμα σχεδιάζουμε επέκταση της χωρητικότητας θέσεων ώστε να ανταποκρίνονται στη ζήτηση, δήλωσε η επικεφαλής στρατηγικής προορισμού στην Ελλάδα, Halina Strzyzewska.

Η σημασία της Κρήτης για τον όμιλο είναι επίσης έκδηλη από το γεγονός ότι το νησί αποτέλεσε τον τόπο διεξαγωγής του εφετινού συνεδρίου του Touristik Vertriebsgesellschaft (TVG) που διοργανώθηκε από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαϊου με 130 συμμετέχοντες οι οποίοι συζήτησαν τεχνικές βελτίωσης της ανθεκτικότητας, κατανόησης του ρόλου, των προκλήσεων και των ευκαιριών για τον franchisor, τα γραφεία και τους συνεργάτες.

Το Touristik Vertriebsgesellschaft, που ιδρύθηκε το 1996, συνδυάζει τα μοντέλα franchise των ταξιδιωτικών πρακτορείων Flugbörse, 5vorFlug Reisebüro και sonnenklarTV Reisebüro κάτω από μια στέγη. Η TVG εκπροσωπείται επί του παρόντος από περίπου 260 πρακτορεία franchise σε όλη τη Γερμανία. Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο ανήκει κατά 50% στον όμιλο FTI και κατά 50% στη Raiffeisen Vertriebs GmbH.

Εκτός από την Κρήτη, ο FTI δίνει επίσης έμφαση σε ένα πολυμορφικό πρόγραμμα στην Ελλάδα και εντείνει τις συνδέσεις με μικρότερα νησιά όπως η Ζάκυνθος και η Σκιάθος.

Το αεροδρόμιο του Αράξου αξιοποιείται επίσης για την ευρύτερη περιοχή από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι την Πάτρα.

Παράλληλα, το πρακτορείο διαχείρισης προορισμού του FTI, Meeting Point Hellas καταγράφει υψηλότερη ζήτηση από διεθνείς ταξιδιώτες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, με ιδιαίτερα ισχυρές κρατήσεις για Ρόδο, Κέρκυρα και Κρήτη, όπου μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται ισχυρή ώθηση, σύμφωνα τον Mario Habig, CEO DMCs του FTI GROUP.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το tornosnews, προκειμένου να δοθεί έμπνευση στους νέους επισκέπτες ενός προορισμού αλλά και να αναδειχθούν νέες γωνιές στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, η θυγατρική του ομίλου διεύρυνε σημαντικά το πρόγραμμά της σε Ελληνικούς προορισμούς.

Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Meeting Point Hellas & Cyprus, κ. Μάνος Δρακονάκης, στην Κρήτη προσφέρεται από φέτος jeep tour μέσω του Φυσικού Πάρκου του Ψηλορείτη που περιλαμβάνει επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους, στο Σπήλαιο Σφεντόνη αλλά και στη γενέτειρα του Δία, στο όρος Ίδη. Επίσης, στο ανανεωμένο πρόγραμμα εκδρομής «Cretan Flavors» περιλαμβάνονται στάσεις σε οινοποιείο καθώς και σε εργαστήριο ελαιολάδου για τους λάτρεις της γκουρμέ γαστρονομίας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ