«Κρήτη το νησί μου»: Διασύνδεση τομέων της οικονομίας σε νέο φορέα

Κανένα σχόλιο

Τί είναι ο φορέας «ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ»

Πρόκειται για την δημιουργία ενός (cluster – φορέα) που αφορά στην διασύνδεση και την αλληλοϋποστήριξη των τομέων της οικονομίας της Κρήτης, καθώς και τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτή την διασύνδεση, προκειμένου να μπει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα αλλά και στις υπηρεσίες, ώστε η Κρήτη μας να γίνει ένας μοναδικός προορισμός.

Επιδιώκουμε επίσης με αυτή την διασύνδεση όλων των τομέων της οικονομίας:

"Sponsored links"

  • Πρωτογενής
  • Δευτερογενής (μεταποίηση)
  • Τριτογενής (τουρισμός-εστίαση)

την περαιτέρω ανάπτυξη, με ταυτόχρονη αύξηση των θέσεων εργασίας.

Στοχεύουμε:

Στην ανάδειξη, προβολή και προώθηση ενός υγιούς αγροδιατροφικού προτύπου, στηριζόμενου κυρίως στον διατροφικό πολιτισμό και στην κουλτούρα μας, παράλληλα με την βιοποικιλότητα και το εξαιρετικό κλίμα του νησιού, με καλλιεργητικές πρακτικές απόλυτα εναρμονισμένες με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για σεβασμό στο περιβάλλον.

Οραματιζόμαστε:

Μια Κρήτη που θα αποτελεί πρότυπο και μοναδικό προορισμό.

Οι κύριες  δράσεις του φορέα  «ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ»

Προώθηση, ανάδειξη και  προβολή  ενός υγιούς αγροδιατροφικού προτύπου, που θα στηρίζεται  κυρίως στον διατροφικό πολιτισμό και στην κουλτούρα μας.

Αξιοποίηση των μοναδικών φυσικών πόρων και ιδιαίτερα του  εξαιρετικού κλίματος του νησιού, για ανάπτυξη και εφαρμογή  ορθών φιλοπεριβαλλοντικών γεωργικών πρακτικών, οι οποίες θα είναι  εναρμονισμένες με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανάληψη πρωτοβουλιών, μέσα από θεσμικές παρεμβάσεις, για την δημιουργία ενός πλαισίου αλληλοστήριξης όλων των παραγωγικών τομέων της οικονομίας, που θα δίνουν κίνητρα:

"Sponsored links"

  • στους παραγωγούς για την παραγωγή τοπικών ποιοτικών προϊόντων,
  • στους ανθρώπους της φιλοξενίας, για την ανάδειξη της Κρητικής διατροφής, στις κουζίνες των ξενοδοχείων και γενικότερα στους χώρους εστίασης.

Επιδιώκουμε:

Να το καταφέρουμε με την δημιουργία μιας «κιβωτού γνώσεων», απαραίτητων για την τήρηση κανόνων και πολιτικών που προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η στρατηγική ‘Από την φάρμα στο πιρούνι’ , που στοχεύουν στην βιώσιμη παραγωγή και στην βιώσιμη κατανάλωση, εναρμονισμένες με σωστά διατροφικά μοντέλα.

Με φάρο την Κρητική διατροφή ( που συνάδει απόλυτα με τις σημερινές επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης) για την υιοθέτηση: Μιας διατροφής με περισσότερες φυτικές ίνες, με ταυτόχρονη μείωση των άλλων τροφών που αυξάνουν τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου.

Επιπρόσθετα στοχεύουμε, στην αύξηση της χρήσης βιολογικών φρούτων και λαχανικών και γενικά προϊόντων με φυτικές ίνες, πάντα στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής και μετατροπή της Κρήτης σε ένα ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ  νησί.

Συμμετοχή σε  Διεθνή Δίκτυα Οργανώσεων, που έχουν ίδιους σκοπούς, για ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και τεχνογνωσίας, δικτύωση με συμμετοχή σε Διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας με στόχο την διάδοση των θέσεων της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας, καθώς και των πρακτικών και των ιδεών.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live