Κρήτη: Χαμόγελα για τους εργάτες γης που έρχονται από την Αίγυπτο

Κανένα σχόλιο

Μία πολύ καλή εξέλιξη θεωρείται για τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης η συμφωνία που υπογράφηκε, μεταξύ άλλων, σε διπλωματικό επίπεδο ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο και η οποία προβλέπει την είσοδο και διαμονή στην Ελλάδα εργατικού δυναμικού από την συγκεκριμένη χώρα.

Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Αίγυπτο, υπογράφηκαν αρκετές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.

Μέσα σε αυτές ήταν και η συμφωνία για το εργατικό δυναμικό. Συγκεκριμένα, υπογράφηκε συμφωνία για πέντε χιλιάδες εργάτες γης από την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου με σκοπό την εποχική απασχόληση στον γεωργικό τομέα.

"Sponsored links"

Μέσα από αυτή την συμφωνία η Κρήτη αναμένεται να δεχθεί έναν αρκετά ικανοποιητικό αριθμό εργατών γης οι οποίοι θα έρθουν στο νησί προκειμένου να βοηθήσουν τους παραγωγούς που όλο αυτό το διάστημα αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στο να βρουν εργάτες.

Για τη συμφωνία μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο πρόεδρος της Ομάδας Ελαιοπαραγωγών και Αμπελουργών Κρήτης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως πρόκειται για μία διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου και την χαρακτήρισε ως μία πολύ καλή εξέλιξη και αυτό διότι η Αίγυπτος δεν είναι όμορο κράτος με την Ελλάδα.

Επίσης ο κ. Ιερωνυμάκης σχολίασε ότι αυτή την περίοδο τα ελαιουργία στην Κρήτη δουλεύουν μέρα-νύχτα αφού η συγκομιδή του ελαιόκαρπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

“Με σχέδιο για πρώτη φορά υπογράφτηκε Συμφωνία σε διπλωματικό επίπεδο που προβλέπει την είσοδο και διαμονή στην Ελλάδα εργατικού δυναμικού, 5000 εργάτες γης, από την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, με σκοπό την εποχική απασχόληση στον γεωργικό τομέα”, επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα, η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς για τις πρακτικές εκείνες που θα πρέπει να εφαρμόζονται από τον ελαιώνα μέχρι την έκθλιψη αλλά και κατά την αποθήκευση ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live