18.5 C
Chania
Τετάρτη, 15 Απριλίου, 2026

Κρήτη: Χιόνια στα ορεινά – Διακοπές ρεύματος και κλειστά σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ημερομηνία:

Χιόνια στα ορεινά, κρύο και βροχές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα στην Κρήτη, όπου με την έλευση του Φεβρουαρίου, “μύρισε” χειμώνας.

Στα λευκά ντύθηκαν το Οροπέδιο του Ομαλού στα Χανιά, αλλά και το Οροπέδιο του Λασιθίου, ενώ χιόνι πέφτει και στα ορεινά των Ανωγείων, όπου το κρύο είναι τσουχτερό και το θερμόμετρο δείχνει μόλις ένα βαθμό πάνω από το μηδέν.

Ο χιονιάς έφερε και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών του Λασιθίου, τα οποία, ωστόσο, νωρίς το πρωί αποκαταστάθηκαν.

Το πρώτο χιόνι έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου λίγο μετά τα μεσάνυχτα εμφανίστηκαν οι πρώτες νιφάδες. Η χιονόπτωση συνεχίζεται κατά διαστήματα μέχρι αυτή την ώρα, ενώ κλειστά παραμένουν τα σχολεία και ο βρεφονηπιακός σταθμός λόγω της χιονόπτωσης, αλλά και της εκτεταμένης διακοπής ρεύματος που λίγο πριν από τις τα ξημερώματα προκλήθηκε σε όλο το δήμο Οροπεδίου, αλλά και σε περιοχές του δήμου Αγίου Νικολάου.

Η διακοπή, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, προκλήθηκε πιθανότατα από κεραυνό που έπεσε στο δίκτυο της ΔΕΗ. Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί, όπως πρόσθεσε, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε. Το χιόνι που έχει πέσει στο Οροπέδιο φτάνει τους 5 πόντους, χωρίς να προκαλεί προς το παρόν προβλήματα στις μετακινήσεις ή την παρέμβαση μηχανημάτων εκχιονισμού.

Παρόλα αυτά, ο δήμαρχος συστήνει στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα ή να θέσουν εαυτούς και άλλους σε κίνδυνο.

Κρήτη: Χιόνια στα ορεινά – Διακοπές ρεύματος και κλειστά σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ο καιρός θα παραμείνει χειμωνιάτικος και, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο μετεωρολόγος, Μανόλης Λέκκας, θα παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα. Φαινόμενα, αλλά χωρίς χιόνι, θα συνεχίσουν να σημειώνονται μέχρι και το Σάββατο, χωρίς, ωστόσο, να προκαλούν ανησυχία ως προς την έντασή τους.

Όπως ο ίδιος τόνισε, το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμενόταν από την Παρασκευή προς το Σάββατο, φαίνεται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα, να μετατίθεται χρονικά κατά περίπου ένα 24ωρο και να επηρεάζει την Κρήτη από το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή, φέρνοντας έντονα φαινόμενα και χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Όπως διευκρίνισε, όμως, ακριβέστερη εικόνα αναφορικά με το πώς θα κινηθεί το νέο κύμα θα υπάρξει τα επόμενα 24ωρα.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιφέρεια Κρήτης: Ενεργός συμμετοχή στη 2η Συνάντηση Εταίρων του ευρωπαϊκού έργου HORIZON WIDERA DxHub στην Πορτογαλία

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη 2η Συνάντηση Εταίρων του ευρωπαϊκού έργου HORIZON WIDERA DxHub στην Πορτογαλία, ενισχύοντας τη συνεργασία για τη δημόσια υγεία.

Ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης από το Πασχαλινό Bazaar του Δήμου Χανίων

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πασχαλινό Bazaar Αγάπης & Προσφοράς του Δήμου Χανίων στους Αγίους Αποστόλους. Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και 30 τροφοεπιταγές για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Επιτυχημένο bazaar τροφίμων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταυρωνίτη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πλατανιά

Επιτυχημένο φιλανθρωπικό bazaar από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταυρωνίτη συγκέντρωσε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πλατανιά. Μεγάλη συμμετοχή πολιτών ενόψει Πάσχα.

Δήμος Αποκορώνου: Μονιμοποίηση 7 εργαζομένων του προγράμματος 55–67

Ο Δήμος Αποκορώνου μονιμοποίησε 7 εργαζομένους του προγράμματος 55-67, χαρακτηρίζοντας την κίνηση πολιτική επιλογή ευθύνης για την προστασία της εργασιακής αξιοπρέπειας.