15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Χωρίς επιδοτήσεις χιλιάδες αγρότες – “Καμπανάκι” για σωστή ενεργοποίηση δικαιωμάτων

Ημερομηνία:

Την ώρα που μένουν ακόμη απλήρωτοι από επιδοτήσεις περίπου 20.000 κρητικοί ελαιοπαραγωγοί εξαιτίας των διασταυρωτικών ελέγχων του Δεκεμβρίου και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας ανησυχία επικρατεί για τις νέες ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων και τις προθεσμίες που θα αρχίσουν να τρέχουν.

Παράλληλα οι αγρότες διαμαρτύρονται έντονα και για την εξαίρεσή τους από την επιδότηση καυσίμων.

Την κατάσταση περιέγραψε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρωνας Χιλετζάκης, εκφράζοντας φόβους ότι εάν δεν γίνει σωστά η αιτήση μέσω του gov.gr από τους ελαιοπαραγωγούς τότε κινδυνεύουν να μην πάρουν επιδότηση.

Συγκεκριμένα είπε ότι ένα αριθμό να κάνουν λάθος εάν καταθέσουν την αίτηση χωρίς βοήθεια τότε δεν υπάρχει αυτόματη διόρθωση του λάθους και τον Οκτώβριο ή το Δεκέμβριο με την εξόφληση δεν θα πάρουν χρήματα.

Πότε ξεκινά η ενεργοποίηση

“Η πλατφόρμα για την ενεργοποίηση των φετινών δικαιωμάτων αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα 5 Μαΐου με την προσθεσμία να λήγει 15 Μαίου και φυσικά σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ δεν θα προλάβουν οι ενδιαφερόμενοι και πρέπει να δοθεί παράταση”.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία με τον 6ψήφιο κωδικό και ότι χρειάζεται για να ξεκινήσει η ενεργοποίηση.

31 Μαΐου λήγει και η προθεσμία για την μεταβίβαση των δικαιωμάτων.

Οι κίνδυνοι να χαθούν χρήματα από προγράμματα – επιδοτήσεις

Πρέπει όλα φέτος να γίνουν με πολλή προσοχή επεσήμανε ο κ. Χιλετζάκης γιατί ότι δηλωθεί τώρα θα ισχύει μέχρι το 2027 τονίζοντας ότι είναι η χρονιά γέφυρα και παράλληλα θα υπάρξουν προγράμματα από το Ταμείο Ανάκαμψης με το επόμενο διάστημα να αναμένεται η αναδιάρθρωση των αμπελιών και προγράμματα για τις δεντρώδεις καλλιέργειες.

Άρα κατέληξε πρέπει να γίνει ασφαλής ενεργοποίηση και η ΕΑΣΗ εγγυάται όπως κάθε χρόνο ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί σωστά και χωρίς προβλήματα αφού έχει καταχωρημένα όλα τα στοιχεία και τις καλλιέργειες των αγροτών.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ