13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Κρήτη: Tο μαθητικό τετράδιο «έδειξε» τη φρίκη…παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης από τον θείο του

Ημερομηνία:

Μία από τις πιο σοκαριστικές υποθέσεις καταγγελλόμενης παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης αναμένεται να εκδικαστεί την ερχόμενη Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου με κατηγορούμενο έναν 60χρονο Ηρακλειώτη, με παιδιά και εγγόνια.

Ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος επιμένει στην αθωότητά του και έχει τη στήριξη μελών της οικογένειας του, κατηγορείται ότι επί δύο χρόνια κακοποιούσε σεξουαλικά υπό καθεστώς απειλών και βίας το 10χρονο εγγόνι της αδερφής του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης επιχειρήθηκε να διερευνηθεί σχολαστικά κάθε πτυχή αυτής της φρικώδους καταγγελίας με τη συνδρομή των ειδικών (ιατροδικαστών, παιδοψυχιάτρων, γραφολόγων) με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη της πλήρους αλήθειας.

Πλέον τακτικοί δικαστές και ένορκοι θα είναι εκείνοι που θα αποφανθούν αν ισχύουν τα όσα κτηνώδη περιγράφονται από το παιδί.

Την καταγγελία στις Αρχές έκαναν η γιαγιά και ο πατέρας του ανήλικου αγοριού. Σε μία τυχαία συζήτηση και με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης η γιαγιά φέρεται να συνέστησε την προσοχή του παιδιού, συμβουλεύοντάς το ότι πρέπει να προσέχει και ιδιαίτερα τους ξένους μην του κάνουν κακό.

Η απάντηση του παιδιού «κεραυνοβόλησε» τη γιαγιά. Με μια λέξη… πεζοδρομίου ήταν σαν να της έλεγε ότι «το κακό έχει γίνει».

Το παιδί άρχισε να περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες καταστάσεις που είχε ζήσει με τον θείο του, τον παππού όπως τον αποκαλούσε.

Το τετράδιο της φρίκης

Η οικογένεια του ανήλικου παρέδωσε στις Αρχές και ένα μαθητικό τετράδιο, στο οποίο το παιδί κατέγραφε όσα είχαν συμβεί με τον θείο. Σε τέσσερις σελίδες φέρεται να αποτυπώνει καταστάσεις φρίκης που σφίγγουν το στομάχι από τη ναυτία.

Όπως έχει γράψει η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, το κείμενο αυτό τιτλοφορείται «ο Βιασμός μου 2017- 2018» και παραπέμπει περισσότερο σε μία… έκθεση παρά σε σημειώσεις ημερολογίου.

Περιγράφονται βλέμματα, υπονοούμενα, λέξεις, πειράγματα, χυδαίες εκφράσεις και πράξεις σε διάφορους χώρους, από το υπνοδωμάτιο μέχρι το κοτέτσι.

Να σημειωθεί ακόμα ότι μία φράση που φέρεται να είπε ο 60χρονος στο αγοράκι, όπως καταγράφεται στο τετράδιο της φρίκης, έδωσε το έναυσμα διεύρυνσης της δικαστικής έρευνας με εισαγγελική παραγγελία.

cretapost.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...