27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Κρεμλίνο: Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε τους όρους παράδοσης της Ουκρανίας

Ημερομηνία:

Η Μόσχα είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί όρους παράδοσης του Κιέβου μετά τη σφοδρή ρωσική στρατιωτική επίθεση που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εκφράσει την ετοιμότητά του να συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, αφού πρώτα λάβει εγγυήσεις για εγκαθίδρυση ουδέτερου καθεστώτος και την υπόσχεση ότι δεν θα υπάρχουν όπλα στο έδαφος της Ουκρανίας.

Αυτοί είναι όροι που, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, θα επέτρεπαν την επίτευξη της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας και την εξάλειψη αυτού που η Ρωσία θεωρεί επί του παρόντος ως απειλή για την ασφάλεια του κράτους και του λαού της.

«Ο πρόεδρος διατύπωσε το όραμά του για το τι θα περιμέναμε από την Ουκρανία προκειμένου να επιλυθούν τα λεγόμενα προβλήματα της «κόκκινης γραμμής». Αυτό είναι ένα ουδέτερο καθεστώς και η άρνηση ανάπτυξης όπλων», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

Ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου πρόσθεσε ότι ο Πούτιν θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, αλλά έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η Ρωσία θα συμμετάσχει μόνο «αν η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να μιλήσει γι’ αυτό».

«Η επιχείρηση έχει τους στόχους της – πρέπει να επιτευχθούν. Ο πρόεδρος είπε ότι όλες οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και οι στόχοι θα επιτευχθούν», συνέχισε ο Πεσκόφ, προτείνοντας ότι, εάν το Κίεβο συμφωνούσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Μόσχας, η τρέχουσα στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία θα μπορούσε να ακυρωθεί.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ο Πούτιν έδωσε το «πράσινο φως» για μια «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία, με υποτιθέμενο στόχο να «διασφαλίσει την ειρήνη» στις αποσχισθείσες Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στην περιοχή του Ντονμπάς.

Οι ηγέτες των δημοκρατιών έχουν αναφέρει τις τελευταίες ημέρες επιθέσεις στο έδαφός τους από τον ουκρανικό στρατό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης, η επιχείρηση έγινε μια επίθεση πλήρους κλίμακας, σε ουκρανικά αεροδρόμια, στρατιωτικές βάσεις και πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Κιέβου, να έχουν υποστεί ζημιές από αεροπορικές επιδρομές σε μια προσπάθεια της Ρωσίας να ακυρώσει οποιαδήποτε ουκρανική στρατιωτική απάντηση.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...