Κρ. Αρσένης για μαθητές Γαύδου: Τους αρνήθηκαν το γυμνάσιο, τους “έκοψαν” από απουσίες -για να “χρυσώσουν το χάπι” με τηλεκπαίδευση

Κανένα σχόλιο

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα για το θέμα των δύο μαθητών στη Γαύδο οι οποίοι έμειναν χωρίς σχολείο, ο πρωθυπουργός φέρεται να “δεσμεύεται” ότι οι μαθητές δε θα απορριφθούν λόγω απουσιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ και δημοσιεύματα ο κ. Μητσοτάκης “παρενέβη” προσωπικά κατά την επίσκεψή του στο νησί λέγοντας ότι θα γίνει κατ΄εξαίρεση ρύθμιση ώστε οι δύο μαθητές να κάνουν τις σχολικές εργασίες στο σπίτι με τηλεκπαίδευση και να μεταβαίνουν στην έδρα του σχολείου στην Παλαιόχωρα για τις γραπτές εξετάσεις.

"Sponsored links"

Οι δύο μαθητές, αδέλφια που τελείωσαν το καλοκαίρι το δημοτικό και θα έπρεπε φέτος να φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου, κινδύνευαν να χάσουν τη φετινή χρονιά από απουσίες, αφού δεν υπήρχε γυμνάσιο στη Γαύδο. Το υπουργείο Παιδείας δεν ίδρυσε γυμνασιακή τάξη παρότι ο Δήμος Γαύδου είχε ζητήσει την ίδρυση Γυμνασίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Γαύδου έδινε λύση για το κτιριακό και τα κονδύλια λειτουργίας, και η ΕΛΜΕ Χανίων δήλωνε ότι με ειδική προκήρυξη θα μπορούσαν να βρεθούν αναπληρωτές καθηγητές για την Α΄τάξη του γυμνασίου που θα ανταποκρίνονταν και θα πήγαιναν στη Γαύδο. Το υπουργείο αδιαφόρησε.

Αφού άφησαν τους δύο μαθητές χωρίς σχολείο για τέσσερις μήνες, έρχεται τώρα ο πρωθυπουργός να “δεσμευτεί” ότι δε θα χάσουν τη χρονιά από απουσίες. Δηλαδή να πει το αυτονόητο!

Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δε θέλει να πληρώνονται εκπαιδευτικοί για να κάνουν μάθημα σε δύο μαθητές στη Γαύδο και δε θέλει να υπάρξουν ανάλογες διεκδικήσεις και από άλλες απομακρυσμένες περιοχές. Αντί για “κατ΄εξαίρεση λύσεις”, στο ΜέΡΑ25 λέμε να δημιουργηθούν στη Γαύδο και παντού υποδομές που θα ζωντανεύουν τους τόπους, όπως δικαιούνται οι κάτοικοί τους.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live