Κυριακάτικη Κουζίνα Αλληλεγγύης: “Μαύρες σημαίες στους πάγκους των λαϊκών αγορών”

Κανένα σχόλιο

Η Κυριακάτικη Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων με ανακοίνωσή του σχολιάζει το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές:

Ένα νομοσχέδιο “ταφόπλακα” για παραγωγούς και εμπόρους, θέλει να προωθήσει η Κυβέρνηση, για το θέμα των λαϊκών αγορών.

Ο θεσμός των λαϊκών αγορών, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την τοπική κοινωνία και την πρωτογενή παραγωγή, καθώς προάγει τα τοπικά προϊόντα  και ενισχύει με εισόδημα τους παραγωγούς.

"Sponsored links"

Το σχέδιο νόμου, ανατρέπει τον χαρακτήρα του θεσμού των λαϊκών αγορών και επιτρέπει την πλήρη επιχειρηματική δράση ιδιωτών, σε βάρος των απλών παραγωγών. Σταματούν την έκδοση των νέων παραγωγικών αδειών και θεσμοθετούν προκηρύξεις και  διαγωνισμούς. Καταργούν τις επιτροπές λαϊκών αγορών, στις οποίες συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των πωλητών,  παραγωγών και επαγγελματιών, απαξιώνοντας τα Σωματεία και τους Συλλόγους, όπως και τις Ομοσπονδίες και καταργούν την εκπροσώπησή τους από παντού! Όποιος έχει πτυχίο ΑΕΙ, ή όποιος δίνει περισσότερα στον πλειστηριασμό, θα μπορεί να παίρνει μια θέση στην καινούρια “λαϊκή! Το νομοσχέδιο, θα βάλει τους παραγωγούς να διαγωνίζονται  σε πλειστηριασμούς, για να εξασφαλίσουν θέση στις λαϊκές και η αρμοδιότητα για τη διοργάνωσή τους, θα μεταφερθεί από τους ΟΤΑ σε εταιρείες!

Οι λαϊκές αγορές, δεν θα πρέπει να χάσουν τον ρόλο τους, που είναι η δυνατότητα του καταναλωτή, να προμηθεύεται τα αγροτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές, απευθείας από τον παραγωγό.

Οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς στην πόλη μας, ήταν πάντα στο πλευρό των άπορων συνανθρώπων μας. Στέκονται αλληλέγγυα και δείχνουν έμπρακτα τη στήριξή τους, σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη! Αλληλέγγυα στέκονται και στο εγχείρημα της Κυριακάτικης Συλλογικής Κουζίνας Αλληλεγγύης, προσφέροντας κάθε βδομάδα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, για τις ανάγκες του μαγειρέματος.

Στηρίζουμε τον αγώνα των παραγωγών, ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα το παραπάνω νομοσχέδιο!

Όχι στη μετατροπή των λαϊκών αγορών σε υπαίθρια σούπερ – μάρκετ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live