«Κόκκινα» δάνεια: Εφιάλτης για χιλιάδες δανειολήπτες η νέα αύξηση στα επιτόκια – Τι πρέπει να προσέξετε

Κανένα σχόλιο

Ακόμη μεγαλύτερο πονοκέφαλο σε χιλιάδες δανειολήπτες προκάλεσε η νέα αύξηση των επιτοκίων σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια που ανακοίνωσε πρόσφατα η ΕΚΤ.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο Kontra24, η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα αυτό θα οδηγήσει σε νέο κύκλο ανατιμολογήσεων και στην Ελλάδα επηρεάζοντας δάνεια και καταθέσεις.

Η Αριάδνη Νούκα εξήγησε παράλληλα λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες με «κόκκινα» δάνεια σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας και τον πτωχευτικό κώδικα.

"Sponsored links"

Όπως είναι γνωστό, η ΕΚΤ ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη (2/2) αύξηση του βασικού επιτοκίου του ευρώ κατά 50 μονάδες βάσης, στο 3%.

Πρόκειται για την πέμπτη αναπροσαρμογή του από τον περασμένο Ιούλιο, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων.

Έπεται δε και συνέχεια, καθώς παρά την πτώση του από τα τέλη του 2022 ο δείκτης τιμών καταναλωτή παραμένει μακριά από τον μόνιμο στόχο της ευρωπαϊκής νομισματικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΚΤ προανήγγειλε νέα αύξηση του ευρω-επιτοκίου στο 3,50% τον ερχόμενο μήνα.

topontiki.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live