17.1 C
Chania
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2026

“Κόκκινος” Μάης: Μεταβατικός πρόεδρος της νέας ΕΡΤ ο «εκλεκτός» του Σαμαρά;

Ημερομηνία:

Εκπληξη πρώτου μεγέθους – όχι απαραίτητα θετική – είναι το πρόσωπο που προτείνεται στο Μέγαρο Μαξίμου για να αναλάβει, ως επικεφαλής (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος), τη μετάβαση από το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ στη νέα ΕΡΤ.
Το νομοσχέδιο για την ανασύσταση της ΕΡΤ κατατίθεται σήμερα ή αύριο στη Βουλή και η ψήφισή του θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα. Η κυβέρνηση όμως, με τροπολογία που πέρασε στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, έπαυσε ήδη το Εποπτικό Συμβούλιο και έδωσε στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά τη δυνατότητα να ορίσει ο ίδιος άμεσα νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην εταιρία.

Κι όσο κι εάν φαίνεται απίθανο, το όνομα που φέρεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να προκρίνεται ως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος που θα αναλάβει τη μετάβαση στην ΕΡΤ είναι ο… νυν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Πέτρος Μάης.

Ο κ. Μάης τοποθετήθηκε στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αμέσως μετά τις σύντομες διαδοχικές θητείες των Γιώργου Προκοπάκη και Δημήτρη Μακρυδημήτρη.

Προς το τέλος της θητείας Προκοπάκη και επί Μακρυδημήτρη, στον Πέτρο Μάη είχε ανατεθεί, από τον τότε πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου και νυν ευρωβουλευτή της ΝΔ Θεόδωρο Φορτσάκη, όλη η ευθύνη για τις, ελεγχόμενης αξιοπιστίας, προσλήψεις δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ.

Οταν έφυγε και ο Δημήτρης Μακρυδημήτρης, ο κ. Μάης ανέλαβε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Μέχρι και λίγους μήνες πριν πέσει το «μαύρο» στην ΕΡΤ, είχε τοποθετηθεί, επίσης από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, γενικός διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Για να καλύψει τη θέση αυτή κλήθηκε από το καθεστώς εφεδρείας στο οποίο είχε βγει με το νόμο Ρέππα.

Στο παρελθόν επίσης ο Πέτρος Μάης, λόγω και των καλών σχέσεων που διατηρούσε με τον τότε γενικό διευθυντή Προγράμματος Κώστα Σπυρόπουλο, είχε διατελέσει διευθυντής προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει τη «λύση Μάη» ως μια σύντομη γέφυρα προκειμένου να γίνει η μετάβαση στη νέα εταιρία. Γνώστες, πάντως, των δεδομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκτιμούν ότι η μετάβαση αυτή θα χρειαστεί περίοδο αρκετών μηνών.

Να σημειωθεί, εκτός των άλλων, ότι ο κ. Μάης ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ είναι εκείνος που ελέγχεται, σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, για τους υπέρογκους προϋπολογισμούς της ΝΕΡΙΤ – συγκριτικά με την παλαιά ΕΡΤ – για ενέργεια, φυσικό αέριο και τηλεπικοινωνίες.

tvxs.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένταση τροχονομικών ελέγχων στην Κρήτη: 520 παραβάσεις σε 1.291 οχήματα

520 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε 1.291 ελεγχθέντα οχήματα στην Κρήτη στις 3 Απριλίου 2026. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας από την Ελληνική Αστυνομία για το Πάσχα

Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει αυξημένα μέτρα τροχαίας από 3 έως 19 Απριλίου 2026 για το Πάσχα. Εντατικοί έλεγχοι για αλκοόλ, ταχύτητα, κινητά και ζώνες ασφαλείας.

Σύλληψη πέντε ατόμων για ναρκωτικά στην Ιεράπετρα

Σύλληψη πέντε ημεδαπών 19-27 ετών στην Ιεράπετρα για ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη και χρήματα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων.

Άρχισε το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά με 142 αθλητές από όλον τον κόσμο

Άρχισε στα Χανιά το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης» με 142 αθλητές από όλον τον κόσμο. Διεξάγεται στο Μεγάλο Αρσενάλι έως τη Μεγάλη Πέμπτη.