12.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Κόλαφος στον Τραμπ: Η Γερουσία απέρριψε την κατάργηση του Obamacare

Ημερομηνία:

Σε μια δραματική ψηφοφορία στη Γερουσία των ΗΠΑ, το σώμα απέρριψε… πανηγυρικά τον νόμο που προωθούν οι Ρεπουμπλικάνοι για την κατάργηση του νόμου περί ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που είχε περάσει επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Μάλιστα, τη χαριστική βολή στην προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων να ανατρέψουν το γνωστό και ως Obamacare έδωσε ο παλαίμαχος Γερουσιαστής και πρώην υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζον Μακ Κέιν, ο οποίος, μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του, καταψήφισαν το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ.

Προφανώς, η απόφαση της Γερουσίας αποτελεί κόλαφο για τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε περιλάβει την κατάργηση του Obamacare πολύ ψηλά στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, αλλά και συνολικά για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα το οποίο εμφανίζεται διχασμένο και ανίκανο να περάσει πολιτικές του από το Κογκρέσο.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...