21.8 C
Chania
Sunday, June 23, 2024

Κύκλωμα εφοριακών – Χαλκίδα: Σοκ και ερωτήματα από τις γαλάζιες διασυνδέσεις των συλληφθέντων

Ημερομηνία:

Η εξάρθρωση του κυκλώματος των εκβιαστών στη ΔΟΥ Χαλκίδας, με κεντρικό πρόσωπο την ίδια την προϊσταμένη της υπηρεσίας Ευανθία Τύλη, αλλά και με εμπλοκή άλλων παραγόντων – από στελέχη της εφορίας έως λογιστές, ένας εκ των οποίων με τα αρχικά Β.Β. έχει συνεργασία με το τοπικό Επιμελητήριο – έχει προκαλέσει πολιτικό σοκ και αναταράξεις στο υπουργείο Οικονομικών.

Το θέμα που έχει ανακύψει και στηλιτεύεται και από την αντιπολίτευση έχει να κάνει με τις πολιτικές διασυνδέσεις εμπλεκομένων και με το πώς επιλέχθηκε η κυρία Τύλη για τη συγκεκριμένη θέση τον Μάρτιο του 2023.

Η τοποθέτησή της είχε εγείρει τότε τεράστια ερωτηματικά, τόσο για αυτή καθαυτή την επιλογή του προσώπου, όσο και για το γεγονός ότι ουσιαστικά εκδιώχθηκε από τη θέση του προϊσταμένου ο Κωνσταντίνος Γλάρος, ένας διευθυντής με γενική αναγνώριση.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που κυκλοφορεί στους διαδρόμους των εφοριακών συνδικαλιστών, μα και του επιχειρηματικού κόσμου στην Χαλκίδα, ότι ο κ. Γλάρος είχε περίπου… απαγορεύσει (και ουσιαστικά στην πράξη αυτό γινόταν) την είσοδο του λογιστή Β.Β. στα γραφεία της ΔΟΥ!

Η κυρία Τύλη όμως ήταν άνθρωπος με στενές σχέσεις με το μηχανισμό της ΝΔ. Αυτό φάνηκε και λίγους μήνες αργότερα (μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο) όταν ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος προέρχεται από το συνδικαλιστικό χώρο της ΝΔ στους εφοριακούς, βράβευσε την κυρία Τύλη!

Αλλά η υπόθεση φαίνεται να έχει ρίζες και προεκτάσεις, που ήδη (πρέπει να) ερευνώνται.

Η ΔΟΥ Χαλκίδας εποπτεύεται από την Φορολογική Περιφέρεια της Αθήνας, η οποία οφείλει να δώσει απαντήσεις. Ιδίως όταν κυκλοφορούν στο παρασκήνιο πληροφορίες για (φιλικές και πολιτικές) διασυνδέσεις της ηγετικής πυραμίδας της Φορολογικής Περιφέρειας με κομματικό στέλεχος της ΝΔ που επεδίωκε να πολιτευτεί στην Εύβοια. Η αχλή περί μίας επιδίωξης να ελεγχθούν οι (φορολογικοί) αρμοί της εξουσίας, οι οποίοι μπορούν να εξασφαλίσουν ψήφους, είναι έντονη στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Επίσης η κατανομή κρίσιμων θέσεων στον φορολογικό μηχανισμό, όπως στην ΔΟΥ Θήβας ή στην Φορολογική Περιφέρεια Πειραιά, που μαζί με την αντίστοιχη της Αθήνας ελέγχουν τα τρία τέταρτα της ελληνικής οικονομίας είναι αντικείμενο προβληματισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης διαμήνυσε ότι δεν θα ανεχθεί τη διαφθορά, αλλά η διαμορφωμένη κατάσταση και τα αποτελέσματα που υπάρχουν, καταδεικνύουν ότι ο γαλάζιος κομματισμός και η αναξιοκρατία, που έχουν επικρατήσει λειτουργούν ως θερμοκήπιο φαινομένων διαφθοράς.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χωρίς νερό οι κάτοικοι του κτήματος “Νέα Γη” της Κάινας επειδή… δεν έχει τουρίστες;

Σε μία σημαντική καταγγελια προχωρούν κάτοικοι του κτήματος "Νέα...

Πένθος στον εμπορικό κόσμο των Χανίων για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η συλληπήρια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων...

Συλλυπητήρια ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά...

SYN.KA: Ανανεωμένο κατάστημα στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου!

Τα εγκαίνια του καταστήματος θα πραγματοποιηθούν στις 27 Ιουνίου Η...