Κύπρος: Ξεκίνησαν οι προσπάθειες εκταφής των Κρητικών καταδρομέων που σκοτώθηκαν το 1974

Κανένα σχόλιο

Το αεροπλάνο NORATLAS που τους μετέφερε καταρρίφθηκε από φίλια πυρά καθώς το αεροπλάνο είχε εκληφθεί ως τουρκικό

Ξεκίνησε από χθες η προσπάθεια για εκταφές στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Λακατάμειας, στη Κύπρο, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι θαμμένοι κάποιοι από τους έλληνες καταδρομείς που είχαν έρθει στη Κύπρο από τη Κρήτη στις 22 Ιουλίου 1974.

Το αεροπλάνο NORATLAS που τους μετέφερε καταρρίφθηκε από φίλια πυρά καθώς το αεροπλάνο είχε εκληφθεί ως τουρκικό. Το κουφάρι του αεροσκάφους θάφτηκε μαζί με αρκετούς καταδρομείς στο σημείο που έπεσε, ενώ κάποιοι καταδρομείς θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο στη Λακατάμεια.

"Sponsored links"

Πάνω από τον τάφο τους έπεσε σκληρό μπετόν το οποίο ξεκίνησαν συνεργεία να σπάνε για να κάνουν εκταφές και ταυτοποιήσεις με DNA

protothema.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live