22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κώστας Αγγελάκης: Ο Χανιώτης ασθενής 0 της μετάλλαξης “Όμικρον” δεν έχει “ούτε πυρετό, ούτε δέκατα” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Κρατώντας την απαραίτητη απόσταση από το σπίτι του, όπου και παραμένει σε καραντίνα, το πρώτο κρούσμα της νέα μετάλλαξης “Όμικρον” του κορονοϊού περιγράφει το ταξίδι του από το Γιοχάνεσμπουργκ στα Χανιά στο MEGA.

Ο Κώστας Αγγελάκης ζει εδώ και 7 χρόνια στο Γιοχάνεσμπουργκ με την οικογένεια του και εργάζεται εκεί. Την Ελλάδα την επισκέπτεται πολύ συχνά, όμως τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχε έρθει λόγω κορονοϊού.

«Αποφάσισα να έρθω γιατί είχαν εμβολιαστεί οι δικοί μου κι εγώ. Ακούγαμε στις ειδήσεις ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξάνονται ραγδαία και φοβήθηκα για lockdown. Αυτός ήταν ο λόγος που ήρθα πριν τις γιορτές».

Δεν γνωρίζει πως κόλλησε, καθώς δραστηριοποιείται στην εστίαση και έρχεται σε επαφές με πελάτες και προμηθευτές.

«Υπάρχουν και πιο αυστηρά μέτρα κατά καιρούς ανάλογα τα κρούσματα που βγαίνουν στη φόρα. Μπορεί ανά πάσα στιγμή αν σταματήσει το αλκοόλ και το κάπνισμα. Όλοι μάσκες».

Το ταξίδι του από το Γιοχάνεσμπουργκ ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου και στις 26 Νοεμβρίου έφτασε στην Ελλάδα. Ήταν Σάββατο βράδυ όταν ένιωσε κάτι να τον τσιμπάει στο θώρακα.

«Χρόνια εργαζόμουν σε τρίτες χώρες και πάντα όταν ερχόμουν στην Ελλάδα απομονωνόμουν για τρεις με τέσσερις μέρες. Το ίδιο τήρησα και τώρα, που είχαμε κορονοϊό και ήταν πιο επικίνδυνο. Είχα μόνο ένα σύμπτωμα το οποίο όταν πήγα να κοιμηθώ το Σάββατο βράδυ ένιωσα ένα περίεργο τσίμπημα στο θώρακα, το οποίο συνέχισε. Κατάφερα και κοιμήθηκα, παρά την ενόχληση, και το πρωί που σηκώθηκα δεν ένιωσα κανένα σύμπτωμα», είπε.

Ο κ. Αγγελάκης, ο οποίος ήταν πλήρως εμβολιασμένος με το σκεύασμα της Pfizer, με το που έφτασε στην Αθήνα από μόνος του έκανε καθημερινά rapid test. Μία μέρα ζήτησε από το φαρμακείο να κάνει ρινικό rapid test. Μετά από λίγα λεπτά του ανακοίνωσαν ότι ήταν θετικός. Τότε τους ζήτησε να κάνει και ένα δεύτερο για να είναι σίγουρος, το οποίο βγήκε αρνητικό. Στη συνέχεια έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο PCR test το οποίο βρέθηκε θετικό.

«Εγώ δεν έχω τίποτα, ούτε πυρετό ούτε δέκατα. Το οξυγόνο μου έγραφε 100 σήμερα που με μετρήσανε. Αλλά αν με ρωτάγατε αν θα ξαναέκανα το εμβόλιο, θα σας έλεγα ναι, θα το ξαναέκανα».

Η καραντίνα του λήγει στις 9 Δεκεμβρίου κι εκείνο που ελπίζει είναι τα επόμενα test να έχουν αρνητικά αποτελέσματα. Όπως είπε, σήμερα δεν έχει κανένα απολύτως σύμπτωμα, αν και το test που έκανε ήταν θετικό.

megatv.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ