Λάμπει η νέα ΕΡΤ

Κανένα σχόλιο

Το παρασκήνιο στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως οργίασε. Ο Λάμπης Ταγματάρχης είχε και έχει φανατικούς υποστηρικτές. Αυτό είναι το σίγουρο. Πολέμιους δεν ξέρω αν έχει με την ακριβή έννοια του όρου, κάποιοι πάντως αντιτάχθηκαν στο διορισμό του στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της νέας ΕΡΤ

Δύο τα στρατόπεδα, οι υπέρ και οι κατά. Αν και η πρόταση στον Λάμπη έχει γίνει εδώ κι ένα δίμηνο, δεν είναι καινούργια (διαβάστε το ρεπορτάζ μας στις 24 Μαρτίου). Πέρασε όμως από χίλια κύματα. Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν πως είναι ένας καλός μάνατζερ και το ξέρει το… μαγαζί, όλοι επίσης αναγνωρίζουν πως βάζει το κεφάλι του στο ντορβά αποδεχόμενος, αυτήν ακριβώς τη στιγμή, την πρόταση να αναλάβει μία τέτοια «ηλεκτρική» θέση. Συμφωνώ κι εγώ.

Από την άλλη, το όνομα του Λάμπη Ταγματάρχη δεν σηματοδοτεί αυτό το καινούργιο που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο μάλιστα, η επιλογή θα συγκεντρώσει ως επί το πλείστον αρνητικά σχόλια. Θα μου πείτε, έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα μέσα σε αυτούς τους τρεις μήνες που (ίσως) ο Λάμπης (να) μοιάζει σαν κάτι το πολύ φρέσκο και καινούργιο. Δίκιο έχετε, δεν θα σας φέρω αντίρρηση.

"Sponsored links"

Αν έπαιξαν άλλα ονόματα για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου; Σαφώς. Του Γιώργου Αυγερόπουλου λόγου χάριν. Αλλά σκάλωσε το πράγμα. Όχι πως ήταν απαραίτητο να προχωρήσει, κάποιες συναντήσεις ωστόσο έγιναν, υπήρξαν κυβερνητικές πλευρές που τον ήθελαν. Αλλά δεν προχώρησε. Γύρω στα 150 άτομα κατέθεσαν αίτηση για το ΔΣ της ΕΡΤ συνολικά, αλλά μην κοροϊδευόμαστε, ο διαγωνισμός είναι προσχηματικός. ΟΙ θέσεις αυτές, ιδίως του Διευθύνοντος Συμβούλου που αποφασίζει για όλα, είναι πολιτικές.

Το όνομα του Σταύρου Καπάκου (από την Αυγή) για τη Γενική Διεύθυνση ειδήσεων και του Πάνου Χαρίτου για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων παίζουν πολύ δυνατά (ο δεύτερος δεν έχει απαντήσει ακόμα). Δύο εξαιρετικές επιλογές οι οποίες όμως έγιναν πριν ανακοινωθεί (ή επιλεχθεί, όπως θέλετε πείτε το) ο διευθύνων σύμβουλος. Φάουλ. Θέλει προσπάθεια να και από μόνος σου τα καλά χαρτιά σου.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

e-tetradio.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live