23.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Λίγα και να καίνε

Ημερομηνία:

Αναστάτωση προκαλούν στην παλαιά Εθνική οδό Χανίων – Κισάμου τα φανάρια που τοποθέτησαν οι αρμόδιες δημοτικές αρχές κατά μήκος του δρόμου. Συγκεκριμένα τα φανάρια στην Παρηγοριά είναι αιτία, τώρα που είναι αυξημένη η κυκλοφορία των οχημάτων, για μποτιλιαρίσματα και ουρές αυτοκινήτων. Αρκετοί παραπονέθηκαν στην εφημερίδα μας για το αδικαιολόγητο της ύπαρξής τους, αφού δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα.

Εγκαταλειμμένη είναι η πλαζ στο Κουμ Καπί. Χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές οι άνθρωποι που κατ’ ανάγκην κάνουν το μπάνιο τους στην περιοχή δεινοπαθούν. Το ερώτημα είναι εάν ελέγχεται και η καταλληλότητα των υδάτων όπως θα έπρεπε. Ο πνιγμός του 77χρονου θα προβληματίσει άραγε τη δημοτική αρχή για να πράξει τα δέοντα;

Καταγγελίες αναφέρουν ότι νεφροπαθείς των Χανίων οδηγούνται για τις ιατρικές φροντίδες τους σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες αυτό οφείλεται σε διάλυση του νοσοκομείου Χανίων ή σε άλλα κόλπα;…

Συντονίζονται οι φορείς του νομού Χανίων κατά των χαρατσιών και για την προστασία του υπέρτατου αγαθού της παροχής υγείας. Σημάδια θετικά ενός λαού που πάντα ήταν ενεργητικός, μαχητής και πρωτοπόρος. Η συνέχεια στους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες που μας περιμένουν.

Ελλιπή πρακτικά τηρούνται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Την καταγγελία μας έκανε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος Ενεργών Πολιτών» Τάσος Βάμβουκας. Να σημειωθεί ότι ένα από τα από βασικά κριτήρια διαφάνειας και χρηστής διοίκησης είναι η καταγραφή αυτολεξεί των συνεδριάσεων ενός Δημοτικού Συμβουλίου, όταν μάλιστα πρόκειται για το συμβούλιο του διευρυμένου και αχανούς Δήμου Χανίων. Οι συζητήσεις μαγνητοφωνούνται, αλλά ποτέ δεν απομαγνωτοφωνούνται με το επιχείρημα ότι είναι μεγάλο το κόστος. Κύριε Δήμαρχε επιληφθείτε άμεσα του θέματος γιατί «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...