19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Λαβρόφ: Αν η Δύση στείλει ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία, θα σημάνει πόλεμος ΝΑΤΟ και Ρωσίας – Νέα Τάξη Πραγμάτων

Ημερομηνία:

Ανοιχτή προειδοποίηση προς τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ έστειλε ο ρώσος Υπουργός Εξωτερτικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφέροντας πως αν οι Δυτικοί αποφασίσουν να στείλουν ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία, αυτό ίσως προκαλέσει πόλεμο ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία.

«Η αποστολή ειρηνευτικής δύναμης από πλευράς Δύσης στο έδαφος της Ουκρανίας θα μπορούσε να οδηγήσει δυνητικά σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ NATO και Ρωσίας», τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Αναφορικά με τις συνομιλίες ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία ο ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε πως είναι δύσκολες επειδή το Κίεβο αλλάζει συνεχώς τη θέση του.

«Η ουκρανική πλευρά αλλάζει συνεχώς θέση στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία», ανέφερε και πρόσθεσε ακόμη ότι οι δηλώσεις του Κιέβου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος αποσκοπούν στην παράταση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ζαχάροβα

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, από πλευράς της, τόνισε ότι ο εγγυητής της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας όλα αυτά τα οκτώ χρόνια ήταν η Ρωσία, η οποία «κάλεσε όλους εκείνους που είχαν αναλάβει δεσμεύσεις έναντι της Ουκρανίας, τη διεθνή κοινότητα, να βοηθήσουν στην οικοδόμηση του δημοκρατικού της μέλλοντος».

Και συνέχισε: «Τους παροτρύναμε να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητες και την εμπειρογνωμοσύνη τους για να πείσουν το καθεστώς του Κιέβου για τη θεμελιώδη σημασία της εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ, ανεξάρτητα από το τι τους ψιθυρίζει η Ουάσιγκτον».

Σχολιάζοντας την επικοινωνία μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι «είναι δυνατόν να γίνει διάλογος με όλους όσοι πραγματικά εκπροσωπούν την πλευρά τους. Όταν οι άνθρωποι προσποιούνται μόνο ότι εκπροσωπούν την πλευρά τους και τον λαό, αλλά στην πραγματικότητα διαβάζουν εκείνες τις μεθοδολογίες και τα υλικά που τους φέρνουν, γράφονται και φυτεύονται [από τις ΗΠΑ], τι διάλογος μπορεί να υπάρξει; Μπορεί να υπάρξει διάλογος, αλλά δεν θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...