“Λαφονήσι ΟΧΙ Ελαφονήσι”

Κανένα σχόλιο

“Για μία ακόμη φορά κάνω εκκληση σε όλους να αναγράφουν με τη σωστή ονομασία του Λαφονησίου και οχι Ελαφονήσι ή και Ελαφόνησος! Παρακαλώ τον Δήμο Κισάμου και κάθε αρμόδιο επιτέλους ας διορθωθεί κάθε λάθος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έντυπα με τη σωστή αναγραφή του Λαφονησίου!

Είναι κρίμα να μην γνωρίζουν πολλοί τη σωστή ονομασία αλλά και την ετυμολογία της λέξεως και να μην ξέρουν τι σημαίνει και την ιστορία του!

Η διαφορά μεταξύ Λαφονησίου (Κίσσαμος) και Ελαφονήσου (Λακωνία) είναι μεγαλη ως προς την έκταση και την ιστορία!

"Sponsored links"

Επί τη ευκαιρία της νέας τουριστικής περιόδου ας μάθει ο κόσμος τι επισκέπτεται και την ιστορία για να σέβεται και τον κάθε χώρο που θέλει να δει και να απολαύσει!

Δημήτρης Μοτάκης”

Αυτή ειναι η επιστολή απο τον Δημήτρη που δεν αντέχει τόσα χρόνια την εσκεμμένη αλλαγή του ονόματος του Λαφονησιού. Εσκεμμένη αφού κανείς δεν συγκινείται να την διορθώσει ακόμα και και απο τους κοινοτάρχες του Ιναχωρίου.

Είναι προτιμότερο να μην υπάρχουν τέτοιες ταμπέλες αφού ειναι λάθος και αντί να το διορθώνουν το λάθος το συντηρούν.

Είμαι σίγουρος οτι τόσα χρόνια, πάνω απο 15 χρόνια υπάρχουν, μάλλον έχει διαφύγει της αντίληψης των ανθρώπων του Δήμου αλλά πολύ περισσότερο της Μονομετοχικής που οι ανθρωποι της πληρώνονται για να κρατούν ψηλά το όνομα και του Μπάλου αλλά και του Λαφονησιού.

Φυσικά καλά τα λέει ο Δημήτρης οτι υπάρχουν πολλοί που αγνοούν όχι μόνο την ιστορία της περιοχής αλλά όπως φαίνεται και πως… γράφεται.

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live