Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χανίων: Αντί για την ακρίβεια που ταλανίζει τους δημότες, ήθελαν να μιλήσουν για τις… διαγραμμίσεις

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χανίων αναφέρεται στα ζητήματα που έθεσε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο:

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της 10ης Αυγούστου, ενώ είχε δεσμευτεί η δημοτική αρχή να φέρει ως θέμα συζήτησης το θέμα της ακρίβειας το οποίο ανέδειξε με παράσταση διαμαρτυρίας στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η επιτροπή σωματείων και φορέων κατά της ακρίβειας, δεν τήρησε τη δέσμευσή της. Και αντί η συζήτηση να ξεκινήσει γύρω από τα μέτρα που μπορεί να πάρει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να ανακουφίσει οικονομικά τους απλούς δημότες που πλήττονται από την ακρίβεια και τις επιπτώσεις της, έγινε προσπάθεια (δεν τα κατάφεραν) η συζήτηση να ξεκινήσει και να περιστραφεί γύρω από το βασικό πρόβλημα της πόλης …. τις διαγραμμίσεις που δεν είναι εμφανείς..

Είναι πάγια η τοποθέτηση της ΛΑΣΥ Χανίων στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι υπάρχει τρόπος ακόμα και στις δύσκολες σημερινές συνθήκες μια δημοτική Αρχή, αν το θέλει, να μειώσει τα τέλη στους εργαζόμενους αντλώντας περισσότερα από όσους κερδίζουν από την τουριστική ανάπτυξη της πόλης. “Γιατί από αυτή την «ανάπτυξη» δεν κερδίζουν όλοι το ίδιο. Κάποιοι κάνουν ξενοδοχεία και επενδύσεις και κάποιοι  δεν μπορούν να πάρουν ρεπό στη δουλειά τους ή να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους” όπως αναφέραμε χαρακτηριστικά.

"Sponsored links"

Το μένος της δημοτικής αρχής απέναντι στους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης επειδή αποκαλύψαμε και χρεώσαμε στην δημοτική αρχή την πολιτική της επιλογή να χαρίσει σε μεγάλη εταιρία σκυροδέματος 122000€ από χρωστούμενα δημοτικά τέλη αναδεικνύει και το πολιτικό ήθος της. Έχει ευθύνη ο πρόεδρος του Δ.Σ. για την επιλεκτική εφαρμογή του κανονισμού υπέρ του αντιδημάρχου οικονομικών, αφήνοντας τον αντιδήμαρχο να απαντάει 15 λεπτά (από 2 που λέει ο κανονισμός). Είναι έκθετη η δημοτική αρχή για τα ψεύδη στα οποία κατέφυγε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Έκθετες όμως είναι και οι υπόλοιπες παρατάξεις (Παπαδογιάννη, Αρχοντάκη, Δαμιανάκη, Βάμβουκα, Σαρρή) που τον Φεβρουάριο του 2021 είχαν ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο την εν λόγω περικοπή.

Αναδείξαμε επίσης ότι την ίδια ώρα που η δημοτική αρχή καταργεί ή συρρικνώνει αναγκαίες δαπάνες από τον προϋπολογισμό προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της ενεργειακής ακρίβειας, ούτε ένα δελτίο τύπου δεν έχει βγάλει να διεκδικήσει από την κυβέρνηση το σύνολο της ενεργειακής επιβάρυνσης αφού τα 420.000 ευρώ που ανακοινώθηκαν για το Δήμο Χανίων πρακτικά καλύπτουν μόλις το 1/3 των αυξήσεων του ρεύματος! Χαρακτηριστικές είναι οι περικοπές στις δαπάνες για την αποτίμηση και αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων  (από τις 10000 ευρώ απομένουν μετά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2000) ή η περικοπή δαπανών για την συντήρηση κτηρίων στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου (από 15000 ευρώ αφαιρούνται όλα!), ή η πλήρης κατάργηση προϋπολογισμένων δαπανών για αγορά συστημάτων ασφαλείας σε δημοτικά γυμναστήρια!

Τοποθετούμενοι τέλος επί του ψηφίσματος για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Χανίων η Λαϊκή Συσπείρωση υποστήριξε ότι η αιτία του προβλήματος δεν μπορεί να προτείνεται ως λύση. Αιτία είναι η μη επαρκής στελέχωση με προσωπικό που σχετίζεται και με τα μισθολογικά που πρέπει να επιλυθούν.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε ως προσωρινή λύση στα προβλήματα του ΓΝΧ η ενίσχυσή του με την μετακίνηση προσωπικού από τα περιφερειακά κέντρα Υγείας. Μια τέτοια πρόταση το μόνο που κατορθώνει είναι να  βγάζει από τη δύσκολη θέση την κυβέρνηση και να  κουκουλώνει αντί να λύνει το πρόβλημα. Για τους λόγους αυτούς η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να αφαιρεθεί από το κοινό ψήφισμα η πρόταση για μετακίνηση προσωπικού και να ζητηθεί η ενίσχυση του νοσοκομείου, κάτι που η δημοτική αρχή δεν δέχτηκε.

Πρωτολογια Βουρλακης για μέτρα ελάφρυνσης του εισοδήματος και για την ειδική συνεδρίαση του ΔΣ

Λουτσετης για ελάφρυνση δημοτικών τελών σε μεγάλη εταιρία παραγωγής σκυροδέματος:
“Επι προσωπικού απάντηση”
Βουρλακης για ψήφισμα για ΓΝΧ
Λουτσέτης για αναμόρφωση προϋπολογισμού/αντίκτυπο ενεργειακής ακριβειας στον δημο
Βουρλακης δευτερολογια για αναμόρφωση π/υ
Ψηφίζουν παρατάξεις που λείπουν τελείως από το δημοτικό συμβούλιο ……
Λουτσέτης τοποθέτηση για 6μηνο εκτέλεσης προϋπογισμου

 

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χανίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Βουρλάκης Νικόλαος

"Sponsored links"

Λουτσέτης Χαράλαμπος

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live