18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χανίων: Το σημερινό συμβούλιο να έχει μοναδικό θέμα προ-ημερήσιας διάταξης, την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων

Ημερομηνία:

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χανίων το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει σε ημέρα κηρυγμένης πανελλαδικής απεργίας. Με κείμενό της ζητά, εφοσον πραγματοποιείται το σημερινό συμβούλιο να έχει ένα μοναδικό και έκτακτο θέμα προ-ημερήσιας διάταξης, την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Την Δευτέρα, 16/6/2021 πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Χανίων Νίκου Βουρλάκη με τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Κο Ευτύχη Δαμιανάκη με αίτημα να μεταφερθεί η -σημερινά προγραμματιζόμενη- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων σε άλλη μέρα, λόγω της σημερινής προκυρηγμένης απο την Δευτέρα απεργίας στο δημόσιο.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων σε ημέρα κυρηγμένης πανελλαδικής απεργίας που έχει κυρηχθεί και απο την ΑΔΕΔΥ και απο τα σωματεία εργαζομένων ΟΤΑ. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει το δημοτικό συμβούλιο στην προσπάθειά του να συμπαρασταθεί στον αγώνα για απόσυρση (πλέον καταψήφιση) του αντεργατικού εκτρώματος θα ήταν η αναβολή της συνεδρίασης.

Αντί αυτού, μέχρι αυτή την στιγμή (2 ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης) δεν μας έχει σταλλεί κάποια ειδοποίηση αναβολής.

Αφού λοιπόν η συνεδρίαση προχωρά κανονικά, και με δεδομένο τα παραπάνω που αναφέρουμε, αιτούμαστε όπως το σημερινό συμβούλιο έχει ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ και ΕΚΤΑΚΤΟ θέμα προ-ημερήσιας διάταξης, την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων, σχέδιο του οποίου επισυνάπτουμε στο παρόν. Ταυτόχρονα ζητάμε να μεταφερθεί η υπόλοιπη συνεδρίαση σε άλλη ημέρα.

Οτιδήποτε άλλο συμβεί σήμερα πέραν του ανωτέρω, η δημοτική αρχή θα φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη όχι μόνο για την ανυπαρξία λόγου ή καταδίκης απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που θα ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της περιοχής μας, αλλά και για στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού, αφού υποχρεώνει υπαλλήλους του δήμου σε εργασία σε  ημέρα πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων του Δημοσίου.

Πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Το ΔημοτικόΣυμβούλιο Χανίων καταδικάζει τον αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που μεταξύ άλλων προσπαθεί να επιβάλλει:

  • Κατάργηση του 8αώρου – 10 ως 13 ώρες δουλειά την ημέρα, ως 78 την εβδομάδα, ως 150 ώρες υπερωρία με 20% λιγότερη προσαύξηση.
  • Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Νομιμοποίηση της Τηλεργασίας.
  • Απελευθέρωση των απολύσεων, ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση υπέρ του εργαζόμενου.
  • Νέα εμπόδια στην Απεργία και την περιφρούρησή της.
  • Ηλεκτρονικό φακέλωμα στα σωματεία.
  • Κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας

Αυτό το νομοσχέδιο- έκτρωμα δεν μπορεί να διορθωθεί ή να βελτιωθεί. Έχει ήδη απορριφτεί από το σύνολο των φορέων των εργαζομένων, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Ζητάμε λοιπόν την καταψήφισή του.

Εφόσον αυτό ψηφιστεί, στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην προσπάθειά τους να μείνει στα χαρτιά.

101 χρόνια μετά την καθιέρωση του 8ώρου η ανάγκη των εργαζομένων σε αξιοπρεπή ποιότητα ζωής και εργασίας πρέπει να είναι  αδιαπραγμάτευτη!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χανίων:

"google ad"

Βουρλάκης Νικόλαος

Λουτσέτης Χαράλαμπος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...