15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: «Σε αντίθετη κατεύθυνση με τις ανάγκες του λαού της Κρήτης και ειδικά την προστασία του, ο προϋπολογισμός της περιφέρειας για το 2023»

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης χαρακτηρίζει αντιλαϊκό τον προϋπολογισμό της περιφέρειας για το 2023.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρει:

Τον προϋπολογισμό της περιφέρειας Κρήτης του 2023 καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση στο περιφερειακό συμβούλιο στις 7 Δεκέμβρη. Υπερψήφισαν  ο συνδυασμός της διοίκησης (ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ  –ΣΥΡΙΖΑ) και ο συνδυασμός της  ΝΔ, επιβεβαιώνοντας –ξανά- τη συμφωνία τους στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε, όπως και τα Κόμματά τους στη βουλή.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αλέκος Μαρινάκης,  ανέδειξε ότι ο προϋπολογισμός του 2023 -όπως των προηγούμενων χρόνων-   είναι άδικος για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Κρήτης. Εναρμονίζεται στις κατευθύνσεις του αντιλαϊκού Κρατικού Προϋπολογισμού, συμβιβάζεται με το πετσόκομμα της κρατικής χρηματοδότησης, για να ικανοποιούνται οι ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου.  Πειθαρχεί με τις «αντοχές της οικονομίας» που είναι πάντα απεριόριστες για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών και του κεφαλαίου, για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες των δις ευρώ,  αλλά εξαιρετικά περιορισμένες για τους μισθούς και τις συντάξεις, την Παιδεία, την Υγεία, την αντιπλημμυρική – αντισεισμική – αντιπυρική θωράκιση.

Η περιφέρεια ως γρανάζι ενός κράτους αντιλαϊκού δε θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα λαϊκά προβλήματα  και να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες.

Με τον ρόλο που της έχει ανατεθεί από το νομοθετικό πλαίσιο, παίζει ενεργό και επιτελικό ρόλο στα ζητήματα της καπιταλιστικής περιφερειακής ανάπτυξης. Βάζει στο περιθώριο τις λαϊκές ανάγκες σε υποδομές, έργα, και υπηρεσίες. Ανάγκες,  που συνθλίβονται κάτω από τον κανόνα του κέρδους και του υπερκέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, την πολιτική  «κόστους – οφέλους» που βλέπει τη ζωή και τις ανάγκες του λαού σαν εμπόρευμα.

Απέναντι στην κούρσα των αλλεπάλληλων «ρεκόρ» που περηφανεύονται κυβερνητικοί και τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, έχουμε και την άλλη κούρσα της υποχρηματοδότησης και της απαξίωσης των αναγκών του κρητικού λαού και της νεολαίας. Ψίχουλα για τις λαϊκές ανάγκες και ποταμό ενισχύσεων στο κεφάλαιο.

Κι αυτό καμιά επικοινωνιακή διαχείριση δεν μπορεί να το κρύψει!

Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες και με βάση αυτό το κριτήριο διαμορφώνουμε αιτήματα για το σήμερα. Γιατί σύγχρονη ανάγκη σημαίνει πως διεκδικείς αυτό που ο πλούτος που παράγεται το έχει κάνει πραγματικότητα, αλλά για λίγους, λόγω της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Παλεύουμε για το σύνολο των διεκδικήσεων του εργατικού- λαϊκού κινήματος, για να τεθούν σε προτεραιότητα και να υλοποιηθούν αναγκαία έργα και υπηρεσίες για τον λαό.  Για παράδειγμα είναι εξοργιστικό στο νησί των εκατοντάδων πολυτελών και καλοσυντηρημένων ξενοδοχείων και των δισεκατομμυρίων εσόδων, τα σχολεία μας να είναι σε κακό χάλι και να κινδυνεύουν παιδιά και εκπαιδευτικοί.

Το μόνο πραγματικά σύγχρονο είναι το πραγματικά δίκαιο.  Και μπορεί να δοθεί, να ικανοποιηθεί, αρκεί να αλλάξει η πολιτική βούληση, να υπάρχει πολιτική πίεση, από την πάλη, από τους αγώνες του λαού. Αγώνες, που θα φωτίζουν ταυτόχρονα την ανάγκη να ακολουθήσουμε έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με γνώμονα την κοινωνική ευημερία και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.  Διότι οι δημιουργοί του πλούτου είναι ο εργαζόμενος λαός και τον δικαιούται ολάκερο!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ