13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση: Παγίωση της τραγικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών της περιφέρειας Κρήτης είναι ο προγραμματισμόςπροσλήψεων τακτικού προσωπικού 2024-2027

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης για τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού 2024-2027, που  συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου:

Ο προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού 2024-2027 συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, τη Δευτέρα   20 Φεβρουαρίου.

Η περιφερειακή αρχή (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ), πλήρως συντονισμένη με την παράταξη της ΝΔ, ευθυγραμμίστηκαν με τις οδηγίες της κυβέρνησης για έναν προγραμματισμό προσωπικού,που διατηρεί και παγιώνειτην τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών της περιφέρειας.

Υποστελέχωση, η οποία δημιουργεί προβλήματα στους ίδιους τους εργαζόμενους της περιφέρειας, με την εντατικοποίηση της εργασίας, αλλά και στον λαό της Κρήτης, πουπροσπαθεί να εξυπηρετηθεί από τις τραγικάυποστελεχωμένες Υπηρεσίες.

Ο Νίκος Μανουσάκης, ο οποίοςτοποθετήθηκε εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης, ανέφερε ότι η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικώνεξαφανίζει τα τεράστια κενά που υπάρχουν,εξαφανίζει τις κενές θέσεις που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Περιορίζει τα αιτήματα μόνο στα κενά όσων συνταξιοδοτούνται από δω και στο εξής κάθε χρόνο.Αλλά ακόμα κι αυτός ο προγραμματισμός είναι «αδειανό πουκάμισο», αφού και αυτά τα λιγοστά αιτήματα που θα κατατεθούν δε σημαίνει ότι θα ικανοποιηθούν.Με αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου συμμορφώνεται πλήρως, χωρίς καν να διαμαρτυρηθεί, έστω για τα προσχήματα.

Είναι φανερή η αλληλοσυμπλήρωση κεντρικού – τοπικού κράτουςενάντια στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.Κυβέρνηση και περιφέρεια είναι από την ίδια πλευρά, εφαρμόζουν την ίδια πολιτική, σύμφωνα με τις  κατευθύνσεις που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις  ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Για λογαριασμό των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ που τσάκισαν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά,  συνεχίζοντας η μια το αντιλαϊκό έργο της άλλης, η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου προωθεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με εκατοντάδες συμβασιούχους, εργολαβικά συνεργεία, εργαζόμενους με προγράμματα ΕΣΠΑ.Με αντικατάσταση της μόνιμης σταθερής δουλειάς από ελαστικές σχέσεις εργασίας, που και πάλι δεν επαρκούν, και έτσι παραδίδονται σε εργολάβους.

Με «λυμένα τα χέρια»η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου προωθείτην ιδιωτικοποίηση και τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων.Οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο περιφερειακό συμβούλιο στηρίζουν τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς – Επιχειρήσεις,δίνουν χιλιάδες ευρώ σε αυτές τις ΑΕ, με στόχο ένα μικρό «ευέλικτο επιτελικό κράτος», σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο,που θα λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια, στην υπηρεσία πάντα των επιχειρηματικών ομίλων, με κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας.

Η πολιτική αυτή είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, τόνισε ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης.Η «Λαϊκή Συσπείρωση» όχι μόνο καταγγέλλει αυτόν τον προγραμματισμό, αλλά προβάλλει την πάγια απαίτηση για:

  • Μόνιμη δουλειά για όλους. Να γίνουν εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί και να καλυφθούν όλα τα κενά στις υπηρεσίες της περιφέρειας.
  • Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, των εκχωρήσεων, των ΣΔΙΤ, των Αναπτυξιακών Οργανισμών ΑΕ και της λειτουργίας του δημόσιου τομέα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.Κανένα συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση, στα αστικά κόμματα και στους εκπροσώπους τους στην περιφέρεια. Γι’ αυτούς είναι κόστος οι λαϊκές ανάγκες και είναι όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...