15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων: Το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε ψήφισμα ενάντια στην παρουσία των ΝΑΤΟΙκών βάσεων και ο Σημανδηράκης τους καλοσωρίζει «με ιδιαίτερη χαρά»

Ημερομηνία:

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χανίων καυτηριάζει τη στάση του Δήμαρχου Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη που μη σεβόμενος το ίδιο του ψήφισμα που εκδόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ενάντια στην παρουσία των ΝΑΤΟϊκών βάσεων, με αφορμή και την υπογραφή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας, και λίγες μέρες μόνο μετά σπεύδει να καλωσορίζει ολόκληρη αντιπροσωπεία ΝΑΤΟϊκών λέγοντας ότι: «Η παρουσία σας στα Χανιά στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα συνεργασίας και ασφάλειας..».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Μετά την βαθιά υπόκλιση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή στον διοικητή της Βάσης των ΗΠΑ στην Σούδα, σειρά πήρε ο Δήμαρχος Χανίων Κος Σημαντηράκης, που «με ιδιαίτερη χαρά» υποδέχτηκε την προηγούμενη εβδομάδατον Ναύαρχο του ναυτικού επιτελείου SNMG2 του ΝΑΤΟ και την συνοδεία του, γευματίζοντας έπειτα μαζί τους σε ΝΑΤΟΙκή πολεμική φρεγάτα.

Αποτελεί πρόκληση για τον Χανιώτικο λαό, όταν σε λιγότερο από μια εβδομάδα από όταν το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων υπερψήφισε ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης ενάντια στην παρουσία των ΝΑΤΟΙκών βάσεων και στους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν για τον τόπο μας και τον λαό μας, ο Δήμαρχος Χανίων να καλωσορίζει τους ΝΑΤΟϊκούς αναφέροντάς τους ότι «Η παρουσία σας στα Χανιά στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα συνεργασίας και ασφάλειας..»

Η ΝΑΤΟική αρμάδα SNMG2 που αναπτύσσεται στο Αιγαίο με πρόσχημα το Προσφυγικό, ουσιαστικά σχετίζεται με τους εντεινόμενους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις εξελίξεις στη Συρία, ενισχύοντας τη στρατιωτική ισχύ του ΝΑΤΟ σε μια κρίσιμη περιοχή για τα συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας, προετοιμάζοντας και νέες πιθανές επεμβάσεις σε άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής, σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο, δεν καταδικάζουν την Τούρκικη προκλητικότητα, δεν καταδικάζουν την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης που είναι πέρα και έξω από το διεθνές δίκαιο και αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, δεν αναφέρονται καν στην δηλωμένη πρόθεση χωρών ανταγωνιστικών έναντι των ΗΠΑ ( Ρωσία – ΙΡΑΝ ) ότι είναι στόχος όλες οι βάσεις των ΗΠΑ.

Για ποια «ασφάλεια» λοιπόν, και για ποια «συνεργασία» χαίρεται ο Κος Σημαντηράκης;

Σε μια περίοδο που η ευρύτερη περιοχή μοιάζει με πυριτιδαποθήκη, ο Δήμαρχος Χανίων υπηρετεί πιστά την πολιτική της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, που παραδίδουν Γή και ύδωρ στα αμερικανικοΝΑΤΟϊκάσυμφέρονα, μετατρέποντας όλη την χώρα μας σε μια απέραντη βάση του θανάτου. Που βάζουν τον τόπο μας και την ζωή του λαού μας ενέχυρο για τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, για το μοίρασμα της λείας από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της περιοχής μας.

Εμείς καλούμε τον Χανιώτικο λαό και τους μαζικούς του φορείς να γυρίσουν την πλάτη στους φονιάδες των λαών και στους υποστηρικτές τους. Να συνεχίσουμε τον αγώνα, ενάντια στην παρουσία των φονιάδων στην περιοχή μας. Ενάντια στην ύπαρξη των βάσεων του θανάτου στην περιοχή μας και στην εγκατάσταση σε αυτές πυρηνικών όπλων και πυρηνικών υποβρυχίων των ΗΠΑ.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χανίων,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χανίων,

Βουρλάκης Νικόλαος,

Λουτσέτης Χαράλαμπος

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ