14.8 C
Chania
Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026

Λευτέρης Αυγενάκης: Η πορεία του χαμένου εκατομμυρίου οδήγησε στην απόλυτη αναξιοπιστία

Ημερομηνία:

Δήλωση Λευτέρη Αυγενάκη

…και ξαφνικά, το 1 εκατομμύριο ενός «υποτιθέμενου» Βουλευτή, σε άγνωστο συνάλλαγμα και με άγνωστο προορισμό, δεν υπήρξε ποτέ! Τάδε έφη ο Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, σε επιστολή του προς το Γερμανικό Κοινοβούλιο.

Για μέρες ολόκληρη η χώρα έψαχνε έναν Βουλευτή που επιχείρησε να «κοροϊδέψει» το σύστημα, με τον απόηχο του δήθεν σκανδάλου να φτάνει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Την Τρίτη ο Βουλευτής έγινε συγγενικό πρόσωπο και το παράνομο έμβασμα, νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα. Σήμερα Πέμπτη γίναμε μάρτυρες της απόλυτης αναδίπλωσης. Δεν υπήρξε ποτέ ούτε χαμένο εκατομμύριο, ούτε ανακόλουθος Βουλευτής.

Η παρωδία και η απόλυτη γελοιοποίηση των θεσμών συνεχίζεται  με τον  Πρόεδρο της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος Π. Νικολούδη να δηλώνει ότι ποτέ δεν ανέφερε τη λέξη «βουλευτής», αν και από τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης προκύπτει ότι τότε είχε αναφέρει ότι είναι «ένας από τους 300».

Επειδή όμως με τέτοιες δηλώσεις δεν θίγεται μόνο η αξιοπιστία του ελληνικού πολιτικού και δικαστικού συστήματος, αλλά και η αξιοπιστία ολόκληρης της χώρας στο εξωτερικό, πρέπει άμεσα οι εμπλεκόμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο» για πρώτη φορά στα Χανιά

Το μουσικό έργο «Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο» παρουσιάζεται για πρώτη φορά ολοκληρωμένο στα Χανιά στις 15 Μαρτίου στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης». Δωρεάν είσοδος.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Κουμπάρος βουλευτή της ΝΔ και μέλους της Εξεταστικής για ΟΠΕΚΕΠΕ έλαβε επιδοτήσεις 56.000 ευρώ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταγγέλλει ότι κουμπάρος του βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη, μέλους της Εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έλαβε επιδοτήσεις 56.123 ευρώ το 2023-2024.

Συνάντηση Καλογερή με Ταχιάο στο Υπουργείο Υποδομών για ΒΟΑΚ και έργα στην Κρήτη

Συνάντηση Καλογερή με Ταχιάο στο Υπουργείο Υποδομών για ΒΟΑΚ, σύνδεση με αεροδρόμιο Χανίων, Παράκαμψη Κισάμου και έργα οδικής ασφάλειας στην Κρήτη.

Διάλεξη για την Πολυρρήνια στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Διάλεξη για την Πολυρρήνια διοργανώνει η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης στα Χανιά. Ομιλήτρια η Σταυρούλα Μαρκουλάκη, Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων.