13.8 C
Chania
Monday, December 11, 2023

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη!»: Ανάρτηση γιγαντοπανό στο παλιό λιμάνι των Χανίων από ΚΚΕ και ΚΝΕ

Ημερομηνία:

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και τα Τομεακά Συμβούλια Χανίων και Σπουδάζουσας της ΚΝΕ προχώρησαν το απόγευμα του Σαββάτου, 21 Οκτώβρη, σε μια συμβολική κίνηση ανάρτησης γιγαντοπανό στο παλιό λιμάνι των Χανίων, που έγραφε:.

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Έξω η Ελλάδα από τη σφαγή – Να κλείσει η βάση της Σούδας!»

Με αυτό τον συμβολικό τρόπο στέλνουμε από τα Χανιά μήνυμα αλληλεγγύης, στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, που εδώ και 75 χρόνια δοκιμάζεται από την Ισραηλινή κατοχή με δολοφονίες αμάχων, με καταπάτηση παλαιστινιακών εδαφών, αποκλεισμούς, εποικισμούς, απαρτχάιντ.

Από την πολιτική του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ υποφέρει και ο ίδιος ο ισραηλινός λαός, που τον μετατρέπει σε θύμα και θύτη ταυτόχρονα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για τη στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, για το γεγονός ότι έχει στείλει τη φρεγάτα Ψαρά σε Νατοϊκή αποστολή στην περιοχή, ενώ φαίνεται να είναι έτοιμη να παραδώσει τη στρατιωτική βάση της Ελευσίνας για ορμητήριο πολέμου σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ!

 

Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ακολουθώντας πιστά τους δήθεν συμμάχους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, βάζουν τον λαό μας σε τεράστιους κινδύνους. Ειδικά τα Χανιά έχουν μετατραπεί σε μόνιμο σημείο στάθμευσης του ΝΑΤΟϊκού στόλου, που συμμετέχει ενεργά και στηρίζει το μακέλεμα του παλαιστινιακού λαού αλλά και άλλων λαών της περιοχής. Ταυτόχρονα, η βάση της Σούδας είναι και μαγνήτης κινδύνων εν μέσω μιας κλιμακούμενης έντασης και πολεμικών επιχειρήσεων στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου.

Την ίδια στιγμή όλες οι κυβερνήσεις αγνοούν μέχρι σήμερα την ομόφωνη απόφαση που έχει πάρει η ελληνική βουλή, από το 2015, για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο τα επιτελεία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που ελέγχουν. Ο ελληνικός λαός ήταν και θα είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας!

Καλούμε τον χανιώτικο λαό να δυναμώσει τον αγώνα του για:

  • Να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα Ψαρά.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις στη χώρα.
  • Καμία σκέψη για αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
  • Άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθλητική βία: Σήμερα τα κυβερνητικά μέτρα – αγώνες κεκλεισμένων των θυρών το επικρατέστερο σενάριο

«Κοντός ψαλμός, αλληλούια»: το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά από σχεδόν...