28.8 C
Chania
Friday, October 11, 2024

Λεφτά για τις τράπεζες υπάρχουν

Ημερομηνία:

Μπορεί να μην υπάρχει κυβέρνηση, μπορεί να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, μπορεί να κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο καταστροφολογικά σενάρια, αλλά οι τράπεζες είναι έτοιμες να λάβουν ζεστό χρήμα, ύψους 18δις.

Πιο συγκεκριμένα την ευρωπαϊκή στήριξη, για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος, αναμένουν τις αμέσως επόμενες μέρες τα 4 μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα, με τη χορήγηση των ειδικών ομολόγων ύψους 18 δισ. ευρώ, έκδοσης του EFSF.

Με τη χορήγηση των ειδικών ομολόγων οι τράπεζες θα ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια, αλλά και τη ρευστότητά τους. Σημειώνεται ωστόσο ότι οι 4 μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη το ισόποσο κεφαλαιακό μαξιλάρι από τον εγχώριο μηχανισμό έκτακτης παροχής ρευστότητας, τον ELA της ΤτΕ.

Εφόσον όμως το υπαγορεύσουν οι συνθήκες λόγω των εκροών των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, εκτιμάται ότι θα παρέμβουν οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί για τη συμπλήρωση των κεφαλαίων. Τα κεφάλαια ύψους 18 δισ. συζητήθηκαν και στο Eurogroup, με τη συμμετοχή του επικεφαλής του EFSF και τονίστηκε το επείγον του ζητήματος, κάτι που και ο Λουκάς Παπαδήμος είχε ζητήσει από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ