25.3 C
Chania
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2026

Λιάκος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διαγραφή χρεών ιδιωτών προς την Εφορία

Ημερομηνία:

O  υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος -κατά την τοποθέτησή του στο 2ο Φόρουμ των Δελφών- άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους (και) προς την εφορία εφόσον κρίνεται ανεπίδεκτο είσπραξης.

«Πρέπει να έχουμε τη γενναιότητα να πούμε πόσα από αυτά τα χρήματα μπορούν να εισπραχθούν» τόνισε αρχικά ο κ. Λιάκος και συνέχισε:

«Πρέπει να δείξουμε και εμείς ως πολιτικό σύστημα θάρρος», ανέφερε και εξήγησε τη θέση του: «Κάθε μήνα ανακοινώνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Τα μισά είναι πραγματικά χρέη και τα άλλα μισά είναι πρόστιμα και προσαυξήσεις το μεγαλύτερο κομμάτι των οποίων είναι σε εταιρείες οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν».

Να σημειωθεί πως το συνολικό χρέος των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων προς την εφορία φτάνει τα 96 δισ. Ευρώ.

Για τα χρέη των ιδιωτών (επιχειρήσεων) ο κ. Λιάκος σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα με «γενναιότητα», στο τι πραγματικά μπορεί να κερδίσει η ελληνική οικονομία. Υπάρχει, όπως είπε, το παράδειγμα Χρηματιστηριακής που οφείλει 5 δισ. ευρώ με τις προσαυξήσεις, ο ιδιοκτήτης δεν είναι στη ζωή και τίθεται εν αμφιβόλω τι μπορεί τελικά να εισπράξει το κράτος.

Στην παρέμβασή του ο κ. Λιάκος εστίασε στη μετά-μνημονιακή εποχή κάνοντας λόγο για την ανάγκη εθνικού σχεδίου που απαιτεί εθνική συνεννόηση.

Τέλος ο κ. Λιάκος παραδέχθηκε ότι η επιμήκυνση της λήξης του χρέους είναι η ρεαλιστική λύση αυτή τη στιγμή για τη διευθέτηση του, προσθέτοντας ότι όσο μεγαλύτερη αυτή θα είναι, τόσο ομαλότερα θα είναι τα δημοσιονομικά μονοπάτια.

iefimerida.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Reuters: Στο τραπέζι επαφές Πούτιν και AfD για να ξαναμπεί το ρωσικό αέριο στη Γερμανία

Ο κορυφαίος οικονομικός απεσταλμένος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν...

Συνάντηση Αρναουτάκη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για το παγκόσμιο βραβείο «Smile Grand 2026»

Ο Σταύρος Αρναουτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΟΟ Θανάση Δεβλιώτη για το παγκόσμιο βραβείο Smile Grand 2026 στην Περιφέρεια Κρήτης για την πρόληψη και στοματική υγεία των παιδιών.