Λινού: Αυξήσαμε τη διασπορά κλείνοντας τους πολίτες στο σπίτι

Κανένα σχόλιο

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, χαρακτήρισε «εξαιρετική θετική» την απόφαση για χαλάρωση του lockdown, επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Κληθείσα να σχολιάσει τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το «άνοιγμα» με υψηλό αριθμό κρουσμάτων – που προβληματίζει, μεταξύ άλλων, για την αποτελεσματικότητα των προηγούμενων μέτρων που εφαρμόστηκαν – η κυρία Λινού σημείωσε πως το lockdown επιβλήθηκε όταν, πλέον, υπήρχαν ήδη αρκετά επιβεβαιωμένα κρούσματα.

«Εκείνο που δεν είχε ληφθεί υπόψιν στην οργάνωση των μέτρων, ήταν ότι δεν ήμασταν πλέον στην κατάσταση που δεν είχαμε ελάχιστα κρούσματα, επομένως η πιθανότητα να συναντήσουμε κάποιο κρούσμα ήταν εκτός σπιτιού, και θεωρήσαμε ότι με το να περιορίσουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους, θα προλαμβάναμε την μικρή έκθεση που θα μπορούσε να προκύψει σε ανοιχτούς χώρους.

"Sponsored links"

Αυτό όμως δεν ίσχυε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν είχαν επαρκή πληροφορία»

«Είχαμε ήδη ενδοοικογενειακή και ενδοκτηριακή διασπορά μεγάλη και κλείνοντας τους ανθρώπους μέσα αυξήσαμε τη διασπορά»,  διευκρίνισε η κυρία Λινού.

Αιτιολογώντας την λανθασμένη εκτίμηση των λοιμωξιολόγων, παράλληλα, την απέδωσε σε λάθος στοιχεία και, υπογραμμίζοντας πως αυτοί που έλαβαν τις αποφάσεις, «δεν είχαν επαρκή πληροφορία» και «κατανόηση της προστατευτικής δράσης του υπαίθριου χώρου».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις