12.8 C
Chania
Wednesday, January 21, 2026

Λινού: Να φοράτε διπλή μάσκα σε λεωφορεία και τρένα

Ημερομηνία:

Κρύο και μέσα μαζικής μεταφοράς είναι οι κυριότεροι σύμμαχοι του κορωνοϊού. Η μόνη μας άμυνα είναι η διπλή μάσκα.

«Ο ιός διευκολύνεται από το κρύο», διαβεβαίωσε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού και ερωτηθείσα σχετικά σημείωσε πως η διπλή μάσκα «προστατεύει επιπλέον, κυρίως από τη μετάλλαξη του ιού».

Συμβούλευσε τη χρήση της στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τόνισε πως αφορά τους πάντες, και τα παιδιά.

Η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής αναφέρθηκε στο κίνημα που έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ για την απελευθέρωση της παραγωγής εμβολίων, τεστ, θεραπειών για τον κοροναϊό και μασκών.

Πρόκειται για κίνημα που έχει συγκεντρώσει 6000 υπογραφές και ζητά να γίνεται απελευθέρωση της παραγωγής με την παραχώρηση πατεντών, για μαζική παραγωγή των ειδών που έχουν να κάνουν με την πανδημία.
«Γιατί από το οποίο κινδυνεύει η ανθρωπότητα είναι από τις μεταλλάξεις, που μπορεί να ξεκινήσουν από τις φτωχότερες χώρες και πάνε σε όλες. Πρέπει να εμβολιαστεί όλη η ανθρωπότητα», εξήγησε η κα Λινού στον ΑΝΤ1.

«Αν εδραιωθούν οι μεταλλάξεις θα έχουμε μεγαλύτερη διασπορά κι ίσως να μην τα καταφέρουμε», απάντησε σε ερώτηση για τα αν θα παραταθεί το lockdown και απαντώντας σε ερώτηση για το αν προκαλούν ανησυχία τα νέα στελέχη, είπε πως «όλα μας ανησυχούν, γιατί ο ρυθμός αύξησης είναι διπλάσιος από το κανονικό. Ήδη σε πολλές χώρες, η βρετανική μετάλλαξη είναι το επικρατών στέλεχος».

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ