Λύση στο πρόβλημα με το Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων, με πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων

Κανένα σχόλιο

Συνάντηση με τους Διευθυντές του Δημόσιου ΙΕΚ (Δ.ΙΕΚ) και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) είχε σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής, Αντώνης Βαρδάκης, στο Δημαρχείο.

Κατά τη συνάντηση εκτέθηκαν τα βασικά προβλήματα που δεν επιτρέπουν τη λειτουργία των δύο εκπαιδευτικών μονάδων και έχουν προκαλέσει την αναβολή στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες μαθητές τους να είναι σε στάση αναμονής.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, το πρόβλημα προκύπτει από την καθυστέρηση στον ορισμό προσωπικού καθαριότητας στις μονάδες, καθώς από το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η οριστική κατανομή τους.

"Sponsored links"

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ξεκαθάρισε πως, τα σχολεία θα ανοίξουν την ερχόμενη Πέμπτη, ακόμη και αν το Υπουργείο δεν έχει διευθετήσει το ζήτημα της καθαριότητας, με τον Δήμο Χανίων να προβαίνει σε έκτακτη πρόσληψη προσωπικού με τη διαδικασία που ακολουθείται λόγω της πανδημίας COVID-19. “Τα σχολεία δεν μπορούν να παραμένουν κλειστά, αφήνοντας περισσότερους από 600 μαθητές εκτός των τάξεων. Παρότι για ακόμη μια φορά ο Δήμος Χανίων επωμίζεται βάρος που δεν του αναλογεί, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να λύσουμε το πρόβλημα, έως ότου το Υπουργείο ορίσει επίσημα προσωπικό καθαριότητας στις μονάδες αυτές”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης.

Οι Διευθυντές των δύο μονάδων, του Δ.ΙΕΚ κ. Γιώργος Γώγουλος και του ΣΔΕ κ. Κώστας Καραμπάσης, δήλωσαν ικανοποιημένοι με την λύση που πρότεινε ο Δήμος Χανίων για τους εκατοντάδες μαθητές τους, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός των εκπαιδευτικών αιθουσών.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live