Λ. Αυγενάκης: «Παραχωρήστε μας το κλειστό Κολυμβητήριο Χανίων να το ανακαινίσουμε για να λειτουργήσει» – Τι λένε Βολουδάκης, Φραγκάκης

Κανένα σχόλιο

Επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού προς τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης για το εγκαταλελειμμένο κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι και για δημιουργία αθλητικού κέντρου πέριξ της ανενεργής εγκατάστασης

Την παραχώρηση του κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων και επιπλέον έκτασης, πέριξ της εγκατάστασης, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς αθλητικού κέντρου, ζήτησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή του προς τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελο Διαμαντόπουλο.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού υπενθυμίζει στην επιστολή του ότι το εν λόγω κλειστό Κολυμβητήριο, Ολυμπιακών προδιαγραφών, κατασκευάστηκε και περατώθηκε προ δεκαετίας με δαπάνες της ΓΓΑ, κόστισε συνολικά 5,5 εκατ. €, αλλά ουδέποτε λειτούργησε. Εγκαταλείφθηκε, λεηλατήθηκε και παραμένει ανενεργό, στην ιδιοκτησία και την ευθύνη του Πολυτεχνείου Κρήτης.

"Sponsored links"

Δεδομένου, μάλιστα, ότι έχει παρέλθει άκαρπο ένα εξάμηνο από την επίσκεψη του κ. Αυγενάκη τον περασμένο Ιούλιο στα Χανιά, την αυτοψία στην εγκατάσταση και τις τότε συζητήσεις με τον Πρύτανη κ. Διαμαντόπουλο, για να εξεταστούν τρόποι συνεργασίας και αξιοποίησης, στην επιστολή ζητείται η παραχώρηση του Κολυμβητηρίου προκειμένου να ανακαινιστεί, να καταστεί ασφαλές και λειτουργικό και να αποδοθεί στην αθλητική οικογένεια και την τοπική κοινωνία.

Επιπλέον, προτείνεται και η παραχώρηση επιπλέον 15 στρεμμάτων πέριξ της εγκατάστασης, ώστε να αξιοποιηθούν για άλλες αθλητικές δραστηριότητες, δημιουργώντας ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, έναν πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού.

Αναλυτικά, η επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού:

«Αξιότιμε Κύριε Πρύτανη,

Όπως θυμάστε, τον Ιούλιο 2020 πραγματοποίησα επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Χανίων. Μεταξύ άλλων επισκέφθηκα και τις εγκαταστάσεις του εγκαταλελειμμένου και λεηλατημένου Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου που ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Υπενθυμίζω, πως η κατασκευή της εν λόγω εγκατάστασης, η οποία είναι Ολυμπιακών προδιαγραφών και κλειστού τύπου, είχε χρηματοδοτηθεί εις ολόκληρο από πόρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ύψους 5.5 εκ. €, αλλά δυστυχώς δε λειτούργησε ποτέ.

Κατά την εκεί συνάντησή μας, είχαμε ενημερωθεί από κοινού με τον τέως Υφυπουργό Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη και τον Βουλευτή Χανίων, Μανούσο Βολουδάκη, από εσάς για την κατάσταση της εγκατάστασης, αλλά και για ένα τυχόν σχέδιο αξιοποίησης μέσω ΣΔΙΤ που θα επεξεργαζόταν το Πανεπιστήμιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμεύτηκα, ενώπιον σας, αλλά και δημοσίως, ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σεβόμενη το ιδιοκτησιακό καθεστώς -ότι δηλαδή, κύριος του ακινήτου είναι το Πολυτεχνείο Κρήτης- είναι σε θέση να εξετάσει τρόπους συνεργασίας, ακόμη και με την Περιφέρεια Κρήτης και όπου ζητηθεί θα συνδράμουμε.

Παρότι αναμέναμε επικοινωνία από μέρους σας, για να εξετάσουμε τους τρόπους συνεργασίας και αξιοποίησης της εν λόγω υποδομής, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας, ουδέποτε συνέβη.

"Sponsored links"

Για το λόγο αυτό, και εφόσον έχετε δηλώσει ότι «το Πολυτεχνείο διαθέτει μικρές δυνάμεις», «…δεν διαθέτει πόρους» και «το πρόγραμμα  δημοσίων επενδύσεων που έχει είναι εξαιρετικά μικρό και δε φτάνει ούτε καν για τα δικά του έργα», σας γνωρίζουμε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αιτείται την παραχώρηση των εγκαταστάσεων που έχουν κατασκευαστεί με πόρους που διέθεσε η ίδια, καθώς και επιπλέον έκταση τουλάχιστον 15 στρεμμάτων πέριξ του κολυμβητηρίου.

Σκοπός του αιτήματος αυτού, είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς αθλητικού κέντρου, ενός πολυχώρου πολιτισμού και αθλητισμού, με την ανακαίνιση του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου, καθώς και την κατασκευή επιπλέον αθλητικών εγκαταστάσεων πλησίον του κολυμβητηρίου, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της αθλητικής οικογένειας των Χανίων και ασφαλώς του προσωπικού και των φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Αναμένουμε ενημέρωσή σας το συντομότερο δυνατόν».

Ο Χανιώτης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσος Βολουδάκης με κείμενο που ανάρτησε στο facebook ζήτησε από το Πολυτεχνείο Κρητης να συναινέσει ώστε να προχωρήσει η ανακατασκευη του έργου

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε σήμερα μια πολύ σωστή κίνηση για τα Χανιά: Ζήτησε από το Πολυτεχνείο Κρήτης να παραχωρήσει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το κλειστό κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου, ώστε να ανακαινιστεί και λειτουργήσει με ευθύνη της.

Κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού στα Χανιά πριν έξι μήνες, απαντώντας στις θέσεις του Πρύτανη κ.Διαμαντόπουλου περί ΣΔΙΤ, είχα τονίσει την ανάγκη η Πολιτεία να έχει λόγο στο κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου δεδομένου ότι το αρχικό έργο χρηματοδοτήθηκε από δημόσιους πόρους και πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτό.

Πιστεύω το Πολυτεχνείο πρέπει να συναινέσει, καθώς δε φαίνεται ως τώρα να είναι σε θέση να υλοποιήσει το έργο. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από την άλλη, θα βρεθεί να έχει στη διάθεσή της σημαντικούς πρόσθετους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα μπορέσει έτσι να ανακατασκευάσει το έργο και να το παραδώσει στην τοπική κοινωνία, αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος.

Για το θέμα στη δημοσιότητα έδωσε δήλωση και ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης. Στο κείμενο της δήλωσης αναφέρεται ότι:

”Η επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προς το Πολυτεχνείο Κρήτης για παραχώρηση του κλειστού κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου και περιβάλλοντος χώρου στην ΓΓΑ, είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για να αποκατασταθεί επιτέλους η εγκατάσταση και να λειτουργήσει ο χώρος ως αθλητικό κέντρο. Η ΓΓΑ εκτός από την αδιαμφισβήτητη τεχνογνωσία που διαθέτει, μπορεί να βρει και τους πόρους που χρειάζονται για να προχωρήσει ένα έργο που έχει βαλτώσει επί τουλάχιστον μια δεκαετία… Είναι μια πρωτοβουλία που μπορεί να ωφελήσει τον αθλητικό κόσμο, τους πολίτες, την τοπική κοινωνία. Θα προσφέρει στα Χανιά και μια σημαντική υποδομή – ευκαιρία ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού που έχει εξαιρετικές προοπτικές προσέλκυσης επισκεπτών όλο το χρόνο στον τόπο μας.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live