21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΜέΡΑ25 για εκκένωση Rosa Nera: Το εμβληματικό μπαλκόνι της πόλης των Χανίων, στα 16 χρόνια της κατάληψης ήταν ανοιχτό και προσβάσιμο στον κάθε άνθρωπο, ντόπιο και ξένο

Ημερομηνία:

Με ένα μήνυμα το οποίο αναρτήθηκε στο λογαριασμό twitter, το ΜέΡΑ25 αναφέρεται στην εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera στα Χανιά:

Το δόγμα «Νόμος και Τάξη» χτύπησε στα Χανιά εκκενώνοντας την #RosaNera. Είναι σαφές ότι η “δημοκρατία των Αγορών” δεν μπορεί να ανεχτεί την αυθεντική Αγορά. Υποχρέωση όλων μας ο διαρκής αγώνας για να παραμείνει ο χώρος ΔΗΜΟΣΙΟΣ και να παραδοθεί άμεσα στους πολίτες των Χανίων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση όπως στάλθηκε στην εφημερίδα μας:

Το δόγμα «Νόμος και Τάξη» χτύπησε τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Χανιά.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν την RΟSΑ ΝΕRΑ, την πιο γειωμένη κοινωνικά κατάληψη της χώρας, υπόδειγμα λειτουργίας, δράσης και παρέμβασης  αυτοοργανωμένου κοινωνικού χώρου.

Ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο λειτούργησε για 16 χρόνια  σαν πολιτικός, κοινωνικός, πολιτιστικός, εναλλακτικά ψυχαγωγικός χώρος  για όλους και όλες έχοντας την ευρεία συναίνεση και αποδοχή της τοπικής κοινωνίας.

Το εμβληματικό μπαλκόνι της πόλης των Χανίων, στα 16 χρόνια της κατάληψης ήταν  ανοιχτό και προσβάσιμο στον κάθε άνθρωπο, ντόπιο και ξένο.

Ο κρατικός μηχανισμός όμως, από το 2017, αγνοώντας τις αρχαιολογικές γνωματεύσεις που απαγορεύουν και ακυρώνουν κάθε εμπορική χρήση του χώρου, συστηματικά μεθόδευσε στην “αξιοποίηση” – ξεπούλημα σε ξενοδοχειακή εταιρεία. Είναι σαφές ότι η “δημοκρατία των Αγορών” δεν μπορεί να ανεχτεί την αυθεντική Αγορά, ένα χώρο χωρίς εμπορευματοποίηση των ανθρώπινων σχέσεων και με πραγματική αλληλεγγύη για κάθε συνάνθρωπο μας.

Υποχρέωση όλων μας ο διαρκής αγώνας για να παραμείνει ο ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ και να παραδοθεί άμεσα στους πολίτες των Χανίων.

Η αλληλεγγύη προς την κατάληψη και τους ανθρώπους της είναι δεδομένη και θα είναι διαρκής. Ο αγώνας και η ορμή για «τον άλλο κόσμο που είναι εφικτός» είναι πάνω και πέρα  από κάθε «χαμένο» κτίριο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...