21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μέρα25 Κρήτης: Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές – στο Ηράκλειο και παντού Κάλεσμα σε συγκέντρωση Τρίτη, 5μ.μ. στα Λιοντάρια

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση των Οργανώσεων Βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25 για τα περιστατικά φασιστικών προκλήσεων στο Ηράκλειο και κάλεσμα για τη σημερινή αντιφασιστική κινητοποίηση των φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Κρήτης (5μ.μ. στα Λιοντάρια).

Η επανεμφάνιση των φασιστών στο Ηράκλειο δεν είναι άσχετη με τις δραματικές καταστάσεις που ζει η χώρα μας.

Η αναγραφή συνθημάτων όπως “ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ” και μάλιστα στη γειτονιά αριστερού συνδικαλιστή – με προφανή σκοπό  την στοχοποίησή του – είναι γεγονός που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εμφάνιση των μελών του κόμματος Κασιδιάρη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και είναι προφανές πως όσο αυξάνεται το αδιέξοδο που βιώνει η ελληνική κοινωνία, τόσο θα βρίσκουν ευκαιρία να βγουν από το σκοτάδι όπου συνήθως κινούνται.

Το κρατικό έγκλημα των Τεμπών φαίνεται να δίνει αφορμή, για να κάνουν ορατή την ύπαρξή τους τα φασιστικά υπολείμματα, παρέχοντας απλόχερα στήριξη στην κυβέρνηση που, όπως είναι προφανές, επιζητά όσο τίποτα άλλο την ένταση για να αποπροσανατολίσει για άλλη μια φορά από τις ευθύνες της.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Το αντιφασιστικό κίνημα, η νεολαία, οι άνθρωποι της εργασίας και των κινημάτων θα δώσουν και πάλι την απάντηση στον φασισμό, ειδικά όταν αυτός περιφέρεται στις γειτονιές μας.

Ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, συμμετέχουμε και καλούμε στην αντιφασιστική διαδήλωση των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 5μ.μ. στα Λιοντάρια.

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...