ΜέΡΑ25: “Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και υπερασπιστές της ανακατάληψης του  δημόσιου χώρου του  λόφου Καστέλι”

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 εκφράζει την αλληλεγγύη του προς όσους προχώρησαν στην ανακατάληψη του κτιρίου της Μεραρχίας Κρήτης στο Λόφο Καστέλι.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Στο ΜέΡΑ25, σταθερά και  επίμονα είμαστε πολέμιοι στα κλειστά και  εγκαταλελειμμένα  δημόσια κτίρια αλλά και  στην ιδιωτικοποίηση κάθε Δημόσιου χώρου. Σταθερά και επίμονα υπερασπιζόμαστε την  αλήθεια ότι “τα  άδεια κτίρια ανήκουν σε όσους στεγάζουν μέσα τα όνειρα τους” και στεκόμαστε αλληλέγγυοι και υπερασπιστές της ανακατάληψης του  δημόσιου χώρου του  λόφου Καστέλι  από μια μεγάλη και ποικιλόμορφη πλειοψηφία πολιτών που ζουν και δρουν στα Χανιά!!

"Sponsored links"

Τους 9  τελευταίους  μήνες “το μπαλκόνι της πόλης μας” ήταν σιδηρόφρακτα  φυλακισμένο και αποκλεισμένο από τους κατοίκους , εκδικητική υπενθύμιση για την παράλογη και σκανδαλώδη ταύτιση του κράτους με τα συμφέροντα ενός  ξενοδόχου ιδιώτη.

Αντί για τις λαμαρίνες, τα συρματοπλέγματα και τις τσιμεντωμένες τουαλέτες του  αστυνομοκρατούμενου αποκλεισμού, επιλέγουμε τις δημόσιες αυτοδιαχειριστικές  συνελεύσεις, τις  βεγγέρες, τα πολιτιστικά δρώμενα για όλους και όλες, τις συζητήσεις, τις μουσικές, την ανθρώπινη  συναναστροφή και την χαρά!!

Και βέβαια μιλώντας για δημόσιο χώρο, δημόσια διαχείριση και  εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών στον επίμαχο Δημόσιο τόπο, δεν μπορούμε  παρά να αναφέρουμε  την καταλυτική συμβολή της  κατάληψης  “Ρόζα Νέρα” στα Χανιά που επί 16 συνεχόμενα χρόνια αποτελούσε τον εγγυητή του δημόσιου και ελεύθερου χαρακτήρα του λόφου Καστέλι.

Ο χώρος θα είναι ουσιαστικά δημόσιος όταν οι συλλογικότητες, τα κινήματα και οι άνθρωποι  που λειτούργησαν και έδρασαν συλλογικά στον πιο παραγωγικό  δημόσιο χώρο της πόλης θα έχουν άποψη για τον χαρακτήρα και τη λειτουργία του.

Σήμερα, είναι έκδηλα φανερό ότι  η συντριπτική  πλειονότητα  της Χανιώτικης κοινωνίας  φρίττει  με το ενδεχόμενο της ξενοδοχοποίησης και θέλει να διατηρηθεί Δημόσιος και προσβάσιμος ο επίμαχος τόπος.

Και ενώ  είμαστε υπέρ μιας άρτια δομημένης μελέτης, για δημόσια χρήση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο αλλά και τη σύμφωνη γνώμη τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων, με έμφαση σημειώνουμε ως προαπαιτούμενο ότι, μέχρι να ολοκληρωθεί και να γίνει αποδεκτή μια τέτοια μελέτη η «συνέλευση αυτοδιαχείρισης  του λόφου Καστέλι» είναι η μοναδική εγγύηση για την δημόσια λειτουργία του χώρου και την προσβασιμότητα του από όλους τους Χανιώτες-τισσες.

Μαζί τους και εμείς  και θα την υπερασπιστούμε!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live