23.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Χανίων: Η κυβερνητική ΔΑΠ στηρίζει τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης

Ημερομηνία:

Σχόλιο των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ για την στάση της κυβερνητικής ΔΑΠ και των άλλων δυνάμεων που παρεμβαίνουν στο Πολυτεχνείο Κρήτης για τις δράσεις αλληλεγγύης απέναντι στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού:

Τη στιγμή που όλος ο πλανήτης παρακολουθεί συγκλονισμένος τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, οι εκλεγμένοι με την “Πανσπουδαστική ΚΣ” καλέσαμε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους να οργανώσουμε μεγάλες διαμαρτυρίες ενάντια στη γενοκτονία σε όλη τη χώρα και στα Χανιά.

Μπροστά σε αυτά τα συγκλονιστικά γεγονότα, η ΔΑΠ στηρίζει τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης, καταψηφίζοντας τη διοργάνωση διαμαρτυρίας, απέχοντας αλλού από τη συζήτηση στα Διοικητικά Συμβούλια, στηρίζοντας παντού την εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή!

Τι λέει η ΔΑΠ απέναντι στις εικόνες των νεκρών μικρών παιδιών μέσα στα συντρίμμια της Γάζας;

  • Ότι θεωρεί “αυτοάμυνα τη σφαγή αμάχων!!! Τον ανελέητο βομβαρδισμό 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων και 600.000 παιδιών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Ράφα…
  • Ότι “για το Παλαιστινιακό στηρίζει το κράτος του Ισραήλ“!!! Ακόμα και τώρα που όλα τα προσχήματα έχουν καταρρεύσει, η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΔΑΠ, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που αρνείται ακόμα και την εκεχειρία για να προχωρήσει το σχέδιό του…
  • Ότι η μαζική δολοφονία παιδιών και η ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα “δεν αφορά θέματα της σχολής“!!! Όμως μόνο τα κτήνη δεν νιώθουν τίποτα όταν δίπλα τους, μόλις 3 ώρες μακριά, στη Γάζα σκοτώνονται παιδιά. Εμείς θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι! Φαίνεται ότι η ΔΑΠ θεωρεί πιο “σχετική με τη σχολή”την εκδρομή στη Μύκονο και όχι τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού…
  • Ότι “η κυβέρνηση και οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στηρίζουν την ασφάλεια στην περιοχή“ξεπλένοντας τις ευθύνες τους!!! Την ώρα που η κυβέρνηση έστειλε τη φρεγάτα “ΥΔΡΑ”στην Ερυθρά Θάλασσα μέσα στη φωτιά του πολέμου, δίνοντας μισό εκατομμύριο τη μέρα! Όταν οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν με δισ. ευρώ και στρατιωτικό εξοπλισμό το κράτος-δολοφόνο όπως και κυβερνήσεις της ΕΕ.

Η ξεφτίλα δεν έχει πάτο για την παράταξη της ΝΔ!

Μάλιστα η ΔΑΠ αξιοποιεί την απαράδεκτη στάση και των υπόλοιπων παρατάξεων όπως τα ΕΑΑΚ 1(Ενωτική Πρωτοβουλία) και τα ΕΑΑΚ 2(ΤΡΑΒΕΡΣΟ) που σε πολλούς συλλόγους αποφεύγουν εδώ και μέρες να τοποθετηθούν. Όπου εμφανίστηκαν, με την τοποθέτησή τους δίνουν το καλύτερο άλλοθι στην κυβέρνηση της ΝΔ αθωώνοντας τις ευθύνες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Οι τυχοδιωκτικές δυνάμεις του ΜΕΡΑ25 που αρνήθηκαν να στηρίξουν το ψήφισμα της Πανσπουδαστικής, την ώρα που δεκάδες εργατικά σωματεία του νομού στηρίζουν το συλλαλητήριο, καλούν σε κινητοποίηση μόνοι τους την Τετάρτη εντελώς διασπαστικά! Μάλιστα στο ψήφισμά τους χαρακτηρίζουν χωρίς ίχνος ντροπής“αμέτοχες“τις ΗΠΑ και τις χώρες της ΕΕ (!), αυτούς δηλαδή που στηρίζουν με δισεκατομμύρια και όπλα το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ φτάνοντας στο σημείο να τους καλούν να αναλάβουν δράση!

Η ΔΑΠ ακόμα μια φορά βρίσκεται στην ντροπιαστική θέση να στηρίζει τους δολοφόνους ενός λαού που μετράει ήδη κοντά στους 40.000 νεκρούς!Οι φοιτητές δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους!

Τώρα καταγράφεται στην Ιστορία του 21ου αιώνα μια σύγχρονη γενοκτονία με τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Οι λαοί όλου του κόσμου διαδηλώνουν για να σταματήσει η γενοκτονία! Εκεί είναι η θέση του κάθε φοιτητή και φοιτήτριας που θέλει να λέγεται άνθρωπος. Που “θέλει τα παιδιά όλου του κόσμου να γελάνε και όχι να κλαίνε φοβούμενα τον θάνατο“!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ