18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μήνυμα της Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

Ημερομηνία:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη στις 18 Δεκεμβρίου, η  Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους Έλληνες και ξένους. Το μήνυμα που είναι αναγκαίο να αναδειχτεί με αφορμή αυτήν την ημέρα είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως καταγωγής, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.Αντίθετα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στις αιτίες που αναγκάζουν τους λαούς να εγκαταλείπουν την πατρίδα τους, ψάχνοντας μια καλύτερη ζωή. Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα είναι  αυτό που γεννά επαναλαμβανόμενες οικονομικές κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά.

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ χαιρετίζει τη στάση των κατοίκων της περιοχής της Παλαιόχωρας, που το προηγούμενο διάστημα έδειξαν ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά, δίνοντας απλόχερη βοήθεια στους πρόσφυγες που έφτασαν στην περιοχή, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, μετά το ναυάγιο του πλοίου που τους μετέφερε.

Στον Νομό Χανίων και ειδικά στην Παλαιόχωρα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο λαός της περιοχής βρίσκεται αντιμέτωπος με την βαρβαρότητα που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Οι 70 πρόσφυγες Συριακής καταγωγής που έφτασαν στον τόπο μας, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την φρίκη του πολέμου, επιβεβαιώνουν  ότι ο λαός μας πρέπει το επόμενο διάστημα, να παλέψει ώστε να σταματήσει η χώρα μας να γίνεται ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Μας θυμίζουν ότι δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι όταν ΝΑΤΟϊκοί αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν το νησί μας αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ.

  •  Η απλόχερη βοήθεια που έδωσαν οι κάτοικοι της Παλαιόχωρας στους πρόσφυγες δεν μπορεί παρ’ όλα αυτά να κρύψει την ουσιαστική ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού. Από την πρώτη στιγμή της περισυλλογής των προσφύγων, η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, έκαναν ότι ήταν δυνατόν ώστε να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, για να εκφραστεί η λαϊκή αλληλεγγύη. Δυστυχώς όμως η τεράστια εθελοντική προσφορά των κατοίκων και των φορέων της περιοχής δεν μπορεί να κρύψει την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, που στην ουσία ήταν απών για έξι ολόκληρες μέρες.  Είναι η πολλοστή φορά που στην περιοχή της Παλαιόχωρας φτάνουν πρόσφυγες και αντί το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του, τις μεταθέτει στην Τοπική Διοίκηση και στο φιλότιμο των κατοίκων.
  • Οι πρόσφυγες είναι θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται στην περιοχή, με την Ελλάδα να έχει αναβαθμισμένο ρόλο. Ο Στρατηγικός διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ που εγκαινίασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε στην ΕλληνοΑμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις, που με γοργούς ρυθμούς προχώρησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Όλα τα αστικά κόμματα συμφωνούν στη μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας μας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, μετατρέποντας το νησί μας σε ορμητήριο φονιάδων και σε μαγνήτη κινδύνων για τον λαό μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίζεται αυτές τις ημέρες στην Βουλή προβλέπονται δαπάνες 7.5 δίς ευρώ για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες και εξοπλισμούς που καμία σχέση δεν έχουν με την Άμυνα της χώρας.
  • Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καλεί σε ένταση του αγώνα, ώστε το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που φτάνουν στα Χανιά. Καλούμε τον Χανιώτικο λαό να οργανώσει τον αγώνα του, με στόχο να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και να κλείσει η Βάση της Σούδας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...